Wandafwerking herstellen, waarmee / hoe?

Emve

  • #1
Op dit zeer leerzame forum heb ik al veel gelezen over de vraag die ik hieronder zal stellen, maar voor mezelf is het nog niet helemaal duidelijk.

Begin augustus krijgen wij de sleutel van onze nieuwe woning. De woning is uit 2003. De wanden zijn door de huidige bewoners afgewerkt, dat wil zeggen "glad" gemaakt en daarna voorzien van meerdere lagen muurverf (ieder jaar een andere kleur!). Helaas zijn schilderijtje etc ook regelmatig verhangen, waarna gaten slecht zijn afgewerkt. Ook zitten er een aantal (lange) krimpscheuren in de wanden.

Ik wil de wanden redelijk strak afwerken. Superglad zal wel niet lukken, hoeft ook niet. Ik heb gelezen dat ik de krimpscheuren het beste iets kan uitkrabben en vervolgens kan vullen. Waarmee moet ik de scheuren vullen? De een zegt 'acrylaatkit', de ander zegt 'fix & finish'. Het resultaat moet glad zijn, ik wil de scheuren eigenlijk niet meer zien. Wat is uw advies?

Moet ik de ondergrond, na het uitkrabben van de scheuren, nog voorbehandelen voor het aanbrengen van de kit / f&f, of is vetvrij en stofvrij maken voldoende?

Ik neem aan dat ik dezelfde werkwijze kan gebruiken voor het herstellen van andere lelijke plekken in de muur.

Alvast bedankt voor de antwoorden!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Krimpscheuren kunt u opvullen met een gipshoudend reparatiemiddel ( zettingscheuren niet ).

Voor de overige reparaties kunt u dit ook gebruiken. Gips kunt u strak en aan de oppervlakte glad afwerken, kit niet, dat zakt altijd in, en een tweede laag over de eerste is niet aan te bevelen.

Gips kunt u vele malen over elkaar opzetten en glad schuren.
 

Emve

  • #3
Dank voor de reactie, hier kan ik verder mee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu