Wand verstevigen t.b.v. hangend toilet

frenkqle

  • #1
Goedendag,

Thuis ben ik gestart met het renoveren van de toiletruimte. Hier moet een hangend toilet in komen met een Geberit UP720 inbouwreservoir. Na al het sloop werk kom ik tot de conclusie dat de achterwand waaraan het frame bevestigt moet worden niet stevig is. Ik vermoed dat ik deze moet gaan versterken op de een of andere manier.

1668150239844.png

Het toilet moet tegen wand A komen (blauwe stip is de afvoer). Wand A en wand B zijn hetzelfde gemaakt. Het lijkt erop dat ze hier meerere OSB platen simpelweg op elkaar verlijmd hebben. Ik kan geen houten staanders vinden. Ook valt mij op dat deze dus niet aan het plafond verankerd zijn. Met andere woorden, het lijkt er op dat wand A en wand B simpelweg los staan.

- Mijn gevoel zegt dat dit niet stevig genoeg is om het inbouwframe aan vast te maken. Het frame rust weliswaar op de grond, maar ik kan me voorstellen dat op de achterwand ook kracht komt. Klopt dit?
- Kan ik in de hoek van wand A en wand B een balk verticaal in de vloer en aan plafond bevestigen. En dan vervolgens tussen deze balk en wand C, een horizontale balk maken een daaraan het frame bevestigen?

Andere tips en ideeen zijn ook welkom uiteraard.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je hebt ook vrijstaande inbouwreservoirs zitten op de grond vast met brede voet.

zie hier
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu