Wachttijd afplakken na schilderen

Avdhulst

  • #1
Goedemiddag!

Onlangs zijn onze binnenmuren en plafond opnieuw gestuct. Wanneer alles voldoende gedroogd is willen we zowel de muren als het plafond gaan spuiten. Waar ik echter mee zit is dat de muren in een andere kleur moeten dan het plafond. Het idee is dus om eerst de muren te spuiten om daarna het plafond te doen (en de muren dus af te plakken). Waar ik echter mee zit is hoe lang je moet wachten met het afplakken van de geschilderde muren zonder dat je de verf er weer af trekt bij het verwijderen van de tape?
 

Sander 1972

  • #2
Een gespoten muur is niet te repareren en zou bij beschadiging opnieuw gespoten moeten worden.
Zou het aan de schilder overlaten
 

Avdhulst

  • #3
@Sander 1972

Dank voor de tip en de bezorgdheid. Het spuiten zal wel lukken, dat heb ik vaker gedaan. Alleen hadden we in het verleden alles gewoon wit, en niet in 2 verschillende kleuren dus vandaar dat ik hier wat wijsheid kom vergaren :)
 

De Bob

  • #4
Eerst het plafond spuiten en dan de muren.
Het plafond hoeft dan alleen aan de zijkant afgeplakt worden.
Als wij b.v. kamer muren spuiten plakken we alleen de kozijnen met stroken af, meer niet, dat is voldoende.
 

Nth

  • #5
Ik dacht ook plafond eerst.
En als het muurverf is op waterbasis, dat droogt vrij snel. Ik dacht na 4 uur overschilderbaar (maar zou voor de zekerheid 1 dag nemen als je gaat afplakken) en dan afplakken met "sensitive" tape. Dat is speciaal voor recent geschilderde oppervlaktes.

Er is een truckje waarbij je, na het afplakken, de verfkleur van het afgeplakte gedeelte eerst schildert. Dus stel je wilt het plafond wit en de muur blauw. Als het plafond droog is plak je het af en schilder je over de rand van de tape eerst een witte laag. Als dat droog is ga je met de blauwe kleur overheen, dan krijg je een scherpere lijn.

Ik ben overigens geen prof maar eerder een handige klusser.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Lenneke Dolce

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu