Waarom zijn de koppelingen bij een watermeter altijd verlopend?

Ralphe

 • #1
Mijn watermeter heeft 3/4"-aansluitingen. Deze gaat met van dit soort verloopkoppelingen over naar 1/2".

watermeterkoppelingen.jpg


Nu ben ik het sanitair wat aan het moderniseren, dus dacht ik dat het wel een goed idee zou zijn om met 3/4" verder te gaan en vervolgens met 26mm of zelfs 32mm kunststof. Niet dat het nou zoveel uitmaakt als je eerst naar 1/2" gaat, maar als je het perfect wilt doen is zo'n onnodig stukje 1/2" niet netjes. Daarbij is mijn waterdruk niet zo hoog, dus alle beetjes helpen.

Dus daarvoor moet ik 3/4" x 3/4" koppelingen hebben, toch? Alleen in de handel zie ik alleen maar verlopende koppelingen. Kijk ik niet goed of is er een andere reden waarom ze het klaarblijkelijk altijd laten verlopen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Op de watermeter zit 3/4 schroefdraad vanaf hier zou je dus met een schroefbus 3/4 x22 verder kunnen en dan met koper of zoals u zegt kunstof verder bijvoorbeeld 22x26koppeling
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #3
  Een watermeterkoppeling heeft wel het voordeel dat je de meter er zo tussenuit kunt pakken, net als bij een driedelige koppeling, mocht de meter in de toekomst gewisseld moeten worden. Met een schroefbus moet je ergens verderop een koppeling loshalen en hopen dat je voldoende speelruimte hebt om de meter met schroefbus er tussenuit te trekken.

  Gezien de weerstand die het water in de meter toch al heeft om het telwerk te bewegen zou ik niet wakker liggen van een paar centimeter 1/2" koppeling voordat er weer een dikkere leiding op komt.
   

  Ralphe

  • #4
  Bedankt allebei, ik begrijp nu in ieder geval waarom watermeterkoppelingen handig zijn. Ik heb inmiddels toch 3/4" x 3/4" watermeterkoppelingen kunnen vinden dus ik kan m'n plan voortzetten!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu