Waar (douche) nis plaatsen zonder veel ruimte te verliezen?

Marieph

  • #1
Onderstaand plattegrond van mijn badkamer. Deze wordt met standaard materiaal opgeleverd, en wanneer ik de sleutel overhandigd krijg (nieuwbouw), dan wordt hier een nieuwe badkamer geplaatst.



Nu zit ik met het volgende. Ik wil een nisjes kwijt in de douche ruimte, maar ik weet niet zo goed waar ik deze moet plaatsen, gezien de kleine ruimte die er is en ik de ruimte niet kleiner wil maken dan nodig is.

Ik heb enkele ideeën.

1. Muurtje maken haaks op het inbouw reservoir muurtje, waar ik aan de douche zijde en aan de wc zijde een nisje kan plaatsen. Maar hier twijfel ik enorm aan, aangezien die muur meteen de ruimte nog veel kleiner en benauwder maakt. Het liefst plaats ik daar een glazen douchewand.

2. Het inbouw reservoir muurtje in de hoogte doortrekken naar het plafond, en in de zijkant (douchekant) in die 23cm breedte enkele nisjes plaatsen in de hoogte. Maar dit is erg lastig met betegelen lijkt mij.

3. De enerlaatste optie lijkt mij het gehele inbouw reservoir in de hoogte en de lengte doortrekken over de gehele muur, dan kan ik bij de douche en de wc nisjes plaatsen en kan ik werken met een douchewand. Nadeel is dat de doucheruimte 23 centimeter kleiner wordt.

4. Optie 4 is de muur waar de (inbouw douche) op komt een centimeter of 5 uithakken en daar een nisje in plaatsen.

Meer ideeën heb ik niet. Hebben jullie wellicht een nieuwe kijk op de situatie? Raden jullie iets af? Wat adviseren jullie?
 

Tegel

  • #2
Je zou ook tegen de douchemuur waar het reservoir zit een ytong blok van 7 cm in zijn geheel kunnen lijmen.
Maar dan moet je ook de kraan verzetten op de andere muur anders zit de douchestang voor de nisjes.

Andere oplossing is het wandje naast het raam opdikken met ytong .
Dan zul je wel een neusje op de ombouw van het reservoir moeten zetten om de douchewand op vast te maken.
en dan zul je een maatwerk douche cabine moeten aanschaffen.

Ik zou voor optie 1 gaan, dat is opties het mooiste en je hebt het minste ruimte verlies.
 

HarryM

  • #3


Wij zijn voor de oplossing gegaan om stuk uit bestaande muur te halen.
 

Marieph

  • #4
Is de nis gemaakt op een binnen muur? Of een buitenmuur? Als het een buitenmuur is, hoe diep ik de muur kunnen uithakken voor de nis?
 

HarryM

  • #5
Nis is gemaakt in buitenmuur (spouw). Er is een stuk ytong (10 cm diep) uitgehakt. Plaat aan achterkant uitgehakte stuk en dit betegeld.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu