Waa1602 lagers vervangen?

Lange Heusden

  • #1
Onze Bauknecht waa1602 is ongeveer 13 jaar oud. Hij maakt bij het wassen, maar vooral bij het centrifugeren heel veel herrie maar de trommel loopt gewoon soepel. Waarschijnlijk dus de lagers kapot (denk ik). Ga ik die nog vervangen of is het slimmer een nieuwe (zuinigere) machine te kopen? Graag de mening van de specialisten!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de lagers kapot zijn hoort u dat als de machine zonder wasgoed draait.
Een kapotte ophangveer of een kapot trommelkruis zijn mogelijke oorzaken.
Probeer eens de trommel op en neer te bewegen t.o.v. de kuip, als daar speling in zit is het trommelkruis kapot, reparatie is dan niet lonend.
 

Techrax

  • #3
Nieuwe machine kopen is de verstandigste keus, maar dat moet u zelf bepalen. Wasmachines zijn in de afgelopen jaren veranderd in het water en energieverbruik waardoor ze zuiniger zijn, maar hierdoor ook slechter wassen en spoelen. Ook de programmaduur heeft hier door te lijden, een normaal wasprogramma (katoen 40 graden) duurt bij de meeste machines ruim 3,5 uur soms zelfs 4 tot 4,5 uur. Ook zijn er allemaal extra fucties verschenen zoals: stomen, met warm water spoelen of een functie om de kleuren te beschermen.
 

Lange Heusden

  • #4
Bedankt voor de reacties. Er zit inderdaad speling op de trommel. Dat is dus einde oefening voor de wasmachine. Kan ik 'm gewoon blijven gebruiken tot ie stopt (op m'n gemak een andere zoeken, over 2 maanden komt vakantiegeld) of kan dat kwaad?
 

Techrax

  • #5
Het kan opzich geen kwaad, wel kan er op den duur vlekken in het wasgoed komen die er niet meer uitgaan en als het trommelkruis kapot is, kan er een gat in de kuip komen.
 

Lange Heusden

  • #6
Ok, dan weet ik voldoende.
Bedankt voor de hulp!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu