Vrijhangende afzuigkap onder lage I-balk

Wilbert1970

  • #1
Ik ben bezig met een nieuwe keuken en nu doet zich het volgende probleem voor. De inductiekookplaat in het kookeiland komt precies onder een I-balk. De hoogte tot deze balk is 2.10 meter. De afzuigkappen die ik kan vinden hebben allemaal een hoogte van zo'n 80 tot 110 cm waardoor de kap veel te dicht boven de kookplaat komt. Nu zit ik er aan te denken om zelf een soort schouw te maken waaronder ik een in-of onderbouw kap zet. Op die manier kan ik wat met de hoogte spelen.

Graag van jullie tips. Heeft iemand misschien hetzelfde bij de hand gehad ?
 

Keukenman

  • #2
Stuur eens een foto of tekening van de situatie. Waar loopt de balk? Waar precies komt de keuken? Valt er mss iets te schuiven?

210 cm is écht te laag! Een keuken staat gemiddeld op 100 cm hoogte. Tel daar 70 cm bij op als hoogte tussen blad en afzuig-unit, dan houd je slechts 40 cm over om een afzuig-unit te plaatsen!! Da's echt te weinig! ook voor een inbouwunit.
 

Joeri_

  • #3
Ik heb een afzuigkap zonder motor boven onze kookplaten (gewoon bak met filters), dan een buis met diameter 30cm tot op het tweede verdiep, en daar een stevige motor die alles naar buiten zuigt (merk Venduro).
Als die op vol vermogen draait gaan onze deuren bijna niet meer open.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Gewoon even wat foto`s sturen en of een tekening er bij.


Succes
 

Lichtpunt

  • #5
Een gewone afzuigkap is toch ook zo'n 20 cm hoog?
Waarom kun je deze niet toepassen met een op juiste maat ingekorte afzuigbuis?
Volgens mij heb ik hetzelfde idee als Joeri!
 

Keukenman

  • #6
@lichtpunt:

TS vermeld dat het om een eiland gaat. Een normale afzuigkap (die meestal onder een kastje gmonteerd wordt) gaat dan niet.

Maar een foto zal wel meer duidelijkheid geven.
 

Lichtpunt

  • #7
De afzuigkappen die ik kan vinden hebben allemaal een hoogte van zo'n 80 tot 110 cm waardoor de kap veel te dicht boven de kookplaat komt
Dan vind ik de "gewone afzuigkap" helemaal geen rare suggestie van mijzelf!
Je zult deze alleen op een goede manier moeten op-en afhangen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Als je bij de balk kan komen kan je een balk klem met M6 of M8 draadstang kunnen gebuiken

 

Funmaster

  • #9
Neem aan dat je het plafond net onder de I balken door wild laten lopen.
1e oplossing = eiland tegen een muur net als een schiereiland, dan kan je een verlaging net zolang en breed als het eiland ,precies erboven hangen en dan zo veel lager dat er een mooie plafond afzuiging in past en de afvoer door de verlaging naar de muur (en erdoor) daar waar het eiland tegen staat.

2e mogelijkheid = eiland vrij staand, ook een verlaging net zo groot als het eiland en precies erboven. afvoer recht omhoog bij plat dak of een beetje naar de zijkand (langs de balk) en recht omhoog door het dak.
of afvoer omhoog tussen de I balken en in de zelfde weg als de balken naar ( en door de muur waar je uitkomt ) hopelijk een buiten muur.

om het mooi te maken = verlaging gemaakt in keuken materiaal denk aan het zelfde materiaal als de kasten, de deuren, hoogglans, hout struktuur, donker / licht, gecombineerd 4 /6 spotjes erin om het effect van een verlaging echt weg te toveren tot iets moois!

======== ========
II------------------------------------------------------------------II
II II
II <-I balk Houten balk I balk-> II
II-------------------------------------------------------------------II
======== I_lat_I I_lat_I ========
__________________________________________________________
___////////////////////////____gipsplaat__//////////////////////////////////___

Als je zo je plafond maakt en alleen daar waar de verlaging aan komt een extra versteviging er in maakt door bijvoorbeeld een houte plaat aan de balken vast te schroeven in plaats van de latten en net zo dik, kun je daar mooi de gipsplaten tegen aan schroeven even een laagje stuc er tegen (mooi vlak). Heb je een goede basis waar je de verlaging aan kunt hangen.

Ja idd ik werk bij een keukenzaak en heb al veel mooie ideetjes gezien!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu