Vriezer vraag :)

Vogelen

 • #1
Hallo,

Is er iemand die mij misschien kan helpen met onderstaande vraag? Ik zou daar erg mee geholpen zijn, bij voorbaat dank voor je reactie!

Voor een project waar ik mee bezig ben wil ik een aantal planten invriezen. Belangrijk hierbij is dat de temperatuur ong. -1,5 C is. Een standaard vriezer gaat gelijk veel kouder, dan gaan mijn planten dood. Op internet heb ik een universele thermostaat gekocht, met een temperatuursensor aan een draad. De draad heb ik een campingvriezer gehangen, de vriezer op maximaal koud gezet, en ik laat deze inschakelen bij -1C en afslaan bij -2 graden. Op zich werkt dit aardig, alleen is de temperatuur in de campingvriezer niet constant en overal hetzelfde. Aan de wanden zit ijs, op de bodem duurt het lang voordat water bevroren is.

Nu zat ik te denken om een oude vrieskist te kopen, de thermostaat daar in te hangen, en een ventilator in de vrieskist te plaatsen. Mijn vragen: Kan een ventilator daar tegen, kan een vriezer daar tegen en zal ik dan overal in de vrieskist ong. dezelfde temperatuur hebben? Of kan ik het beter anders doen?

Nogmaals, bij voorbaat hartelijk dank voor je advies!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DSR9500

  • #2
  KZou niet weten waarom niet...

  De Fan wel continue laten draaien, anders vriest ie mogelijk vast.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu