Vriezer kapot? Compressor heet.

Dianaaaaaa

  • #1
Een maand geleden ben ik verhuisd. Er stond hier nog van alles aan witgoed wat ze pas vandaag hebben weggehaald. Heel voorzichtig hebben we de koelkast en (aparte) vriezer op zijn plek gezet. De koelkast sprong meteen aan en ging koelen. De vriezer daarentegen maakte geen geluid. Het is een Zanussi vriezer met 2 vakjes. Hij is vrijwel nieuw, hij komt bij iemand vandaan die hem niet gebruikte. Ik heb hem ongeveer een half jaartje gebruikt. Sja de verhuizing... Het was een nogal louche verhuisbedrijf. Onderweg heb ik een paar harde klappen gehoord... Alles doet het nog, wasmachine, koelkast. Maar de vriezer hoorde je gewoon totaal niet toen we hem aanzetten. Koud werd hij ook niet maar hij stond natuurlijk pas net aan. Iemand zei dat ik hem maar aan moest laten staan en wachten. Na een half uur werd hij nog steeds niet koud, niet een klein beetje.

Ik ging voelen aan de compressor aan de achterkant. Bloedheet. Ik gebeld naar een vriend. Zet em maar uit voordat er kortsluiting komt zei hij. Iemand anders zei weer dat ik geduld moest hebben en hem minstens 4 uur aan moest laten staan. Na een uurtje voelde de koelkast al koud aan vanbinnen, incl. het kleine vriezertje. Die koelkast is oud maar was dus binnen no time koel. Wat denken jullie ervan, moet ik inderdaad geduld hebben en de vriezer 4 uur aan laten staan? Ik ben namelijk bang dat wanneer er al een defect is, ik dit alleen maar erger ga maken. Ik heb gelezen dat het wel eens de thermostaat kon zijn. Maar die zit toch vanbinnen? Ben benieuwd wat jullie gedachten hier over zijn.
 

Ronald41

  • #2
Je moet koelkast en vriezer na verhuizen minimaal 12 (liefst 24) uur uit laten staan voordat je ze weer aanzet. :!:

Dus nu stekker eruit, 12 uur wachten en dan nog eens proberen.
 

Dianaaaaaa

  • #3
Na de verhuizing heeft hij hier schoon en droog langer dan een maand gestaan. We hebben hem heel voorzichtig verplaatst, het is maar een klein vriezertje. Maar je hebt wel gelijk, zelfs na een paar meter verplaatsen en hoe voorzichtig je ook bent geweest moet je hem blijkbaar laten staan want hij doet het nu wel en slaat nu wel duidelijk hoorbaar aan. Hij word ook koud van binnen. Maar goed dat die vriend zei dat ik de stekker er meteen uit moest trekken anders was hij nu kapot geweest. Het is dus opgelost! :D :oops:
 

Ronald41

  • #4
Mooi dat het opgelost is :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu