Vreemde smaak aan water na installatie vaatwasser

Cogito

 • #1
Een aantal weken geleden heb ik zelf een inbouw vaatwasser geïnstalleerd in onze keuken.

Omdat er nog geen kraantje was geïnstalleerd in de keuken heb ik dit zelf opgelost door in het keukenkastje een T-stuk te plaatsen op de plek waar de drinkwater kraan was aangesloten. Aan dit T-stuk heb ik vervolgens de drinkwater kraan weer bevestigt en de kraan (met ontluchter) voor de vaatwasser.

Nou valt het ons op dat het eerste beetje water 's ochtends een vreemd (ondefinieerbare) smaak heeft. Nou las ik al op internet dat je een kraan voor een vaatwasser het beste niet té dicht bij een drinkwater kraan kunt plaatsen in verband met de theoretische mogelijkheid dat er een kleine hoeveelheid water van de vaatwasser voorbij de kraan kan komen. Nou werd dit zo gebracht alsof dat theoretisch voor zou kúnnen komen...

Ik vraag me dan ook af of dit het probleem kan zijn of dat we het toevallig merken nu de vaatwasser is aangesloten maar dat het daar eigenlijk niets mee te maken heeft. Wat denken jullie?

(Dit om te voorkomen dat ik, met mijn weinige klus-ervaring, de hele boel overhoop moet halen en een aparte leiding moet maken voor de vaatwasser terwijl dat misschien alsnog niet het gewenste resultaat oplevert...)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De kraan voor de vaatwasser moet ook een ingebouwde terugslagklep hebben, dan weet u zeker dat er geen water vanuit de leiding terug kan stromen hoewel me dit onwaarschijnlijk lijkt.
   

  DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #3
  Lijkt mij ook zeer onwaarschijnlijk, het water vanaf de vaatwasser kan
  niet terugstromen je leidingnetwerk in, als dat hoe dan ook wel mogenlijk
  is, dan is het nog steeds schoon water.....
  Wat ik eerder vermoed, is dat de waterdruk eraf is geweest, en daardoor
  aanslag in je waterleidng verplaatst of losgekomen is.....of je moet een
  inferieure kwaliteit t-stuk en kraan hebben gebruikt....?
   

  Cogito

  • #4
  Hoewel het mijzelf ook zeer onwaarschijnlijk lijkt, heb ik toch vandaag maar een kraan met terugslagklep geplaatst. Baat het niet, dan schaadt het niet...

  De waterdruk is er uiteraard af geweest. Ik kan me haast niet voorstellen dat dat het is, aangezien de hele boel nog maar 6 jaar oud is (appartement is gebouwd in 2004). Als het aanslag zou zijn, is het wel raar dat het dagelijks optreedt en als je de kraan even laat stromen het weg is. Dus dat lijkt mij eigenlijk ook niet erg waarschijnlijk.

  Maar goed, ik heb nu een andere kraan geplaatst. Even afwachten wat dat uithaalt. Er kan dan in elk geval op geen enkele manier meer water vanuit de vaatwasser terugslaan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu