Vragen over stukjes hout in muur van jaren 30 woning.

MaaikeHS

  • #1
In de binnenmuur van de gevel van onze jaren 30 woning zitten stukjes hout. Kan iemand mij vertellen waar deze voor zouden kunnen zijn? Het lijkt erop dat ze (deels) veroorzakers zijn van een vochtprobleem, want daar waar ze zitten zijn de muren vochtig en zit ik met een schimmelprobleem. De stukjes hout zitten langs de lange kant van de kozijnen (3 maal per zijde). Ik zou graag willen weten of ze veroorzaker van het vochtprobleem kunnen zijn en als iemand ideeën heeft wat ik ermee aan moet, dan hoor ik het graag! Een foto heb ik bijgevoegd.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik denk dat het kegjes zijn die gebruikt zijn om het kozijn te stellen.
Of het iets met een vochtprobleem te maken heeft kan ik niet beoordelen maar me ook niet goed voorstellen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Zijn de klosjes zwaluwstaart vormig?
Ingemetselde klosjes werden gebruikt om dagstukken en architraven te bevestigen. Boormachines en stalen spijkers bestonden nog niet.
Achter plinten kom je ze ook tegen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Deze stukjes hout zullen waarschijnlijk niet de oorzaak van het vochtprobleem zijn. Vertel eens iets meer over het probleem en opbouw van de muur?
 

MaaikeHS

  • #5
Hartstikke bedankt voor alle reacties. Jullie hebben een beginnende klusser weer wat verder geholpen. Inmiddels is er een stuk muur meegekomen met het behang afhalen en toen zag ik dat er een gat in de muur zat. Dat verklaart het vochtprobleem. Ik vermoed dat er op meer plekken zelfde soort gaten zitten. Dit gaat mij boven mijn pet en ik zal op zoek gaan naar een vakman, dus zal ik het topic sluiten. Nogmaals bedankt dat jullie je tijd en ervaring belangeloos willen delen!

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
:prima: Tot de volgende keer :wink:
 

MaaikeHS

  • #7
Misschien moet deze vraag via een ander kanaal, maar aangezien sommigen van jullie moderators zijn, probeer ik het maar eerst zo: Hoe kan ik mijn topic sluiten? Ik kan het antwoord niet op de site vinden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
U hoeft het topic niet te sluiten, het blijft open staan voor eventuele andere reacties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu