Vragen over Bosch wasdroger

RienRe

  • #1
ik heb een Bosch wasdroger WTR83V02NL.
2 vragen:
1. In de handleiding staat dat de vochtsensor af en toe moet worden gereinigd. In het handleidingboekje staat een tekening: de deur open, en dan zg. aangegeven waar de betreffende sensor moet worden schoongemaakt. Maar ik kan geen wijs uit die tekening. Weet overigens ook niet hoe zo'n sensor eruit ziet. Ik zie 2 zwarte stripjes net onder de deuropening aan de binnen zijde, maar die zijn het waarschijnlijk niet, toch? Zie bijlage afb 1
2. In de handleiding staan op het schermpje bovenaan 5 symbooltjes . Het strijkijzer staat voor strijkdroog; het dubbele rechthoekje voor kastdroog (Stelt dus een kast voor neem ik aan.) staat in het boekje als uitleg. Bij het aanzetten van de droger laten al deze symbooltjes zich heel even, een halve seconde, zien. Maar ik kan niet vinden hoe die bij een bep. programma zichtbaar gemaakt kunnen worden... Zie bijlage afb 2

Wie kan mij uitleg geven.
Alvast hartelijk dank.
Rien

afb 1.jpg afb 2.jpg
 

Evenwatanders

  • #2
1. De vochtsensor heeft het onderdeelnummer 11018215 en ziet er zo uit:
Electrode 11018215

2. Ik neem zonder meer aan, dat één van die symbooltjes gaat 'branden' wanneer je met de op pag. 30 aangegeven methode 'Programma instellen' een keuze maakt. Zeker weet ik dat niet, want ik bezit niet zo'n model droger. Indien gewenst zou je dat kunnen informeren bij Bosch via hun contactpagina.
 

Klussen Verbouwen

  • #3
Volgens de gebruiksaanwijzing van desbetreffende droger zit de vochtsensor in de trommel achter het
pluizenfilter.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
De programmalampjes gaan branden gedurende het programma als hij voelt dat hij opeenvolgend strijkdroog, kastdroog of extradroog is. Dus niet bij het instellen. Ze geven alleen de programmastatus en progressie weer.

Vochtensor zit aan de binnenkant van de trommel net achter de pluizenzeef. Dit zijn 2 of 3 maanvormige rvs strookjes in het kunstof geïsoleerd. Schoonmaken met schoonmaak azijn en goed droogwrijven weer. Af en toe herhalen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu