Vraag over vocht in zelfgebouwde keuken

Staalin

 • #1
Hallo beste mensen van klusidee,

zoals de meeste mensen die zich registreren heb ik meteen een vraag. Ik zal mijn best doen om andere mensen in de toekomst ook te helpen op dit forum, ook al ben ik geen professional en niet bekend met alle termen. Maar goed (en excuses voor de introductie);

Ik ben bezig een vriendin te helpen een keukentje te bouwen in een woon/pipowagen. ze wil hier graag een wasbak, snijplank en kooktoestel in hebben. Voor de was/spoelbak heeft ze een klein fonteintje gekocht en als snijplank gebruikt ze een oude plaat van een soort gourmetconstructie die niet beviel.

Een stevige constructie voor het geheel heb ik al gemaakt maar ik vraag me af met welk (soort) middel ik het zelf gemaakte aanrecht het beste kan bewerken om het goed vochtdicht te maken. De verwachting is namelijk dat de ruimte tussen de spoelbak en snijplank vaak vochtig wordt. De tussenruimte zal tussen de 3 en 5 centimeter zijn. Ze wil voor het blad mdf of multiplex gebruiken.

Ik heb hieronder even snel een paint bestandje gemaakt om te laten zien hoe het geheel er ongeveer uit komt te zien (kleuren voorbehouden).

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Beter geen MDF, wel multiplex gebruiken. Kan je afwerken met een Poly Urethaan (PU-)lak
   

  Staalin

  • #3
  Dank u voor de hulp. :D
   

  Kloek77

  • #4
  Voor de duurzaamheid het beste watervast verlijmd multiplex gebruiken.
  Een stuk betonplex(wordt gebruikt als bekisting om beton in te storten) is ook niet te versmaden, dit heeft al een mooie harde en gladde toplaag.

  Voor de montage al de zijkanten rondom behandelen met idd ook pu lak oid,
  mocht het ooit lekken dan trekt het vocht niet in de kopse kanten.

  Na montage alles goed afkitten met een siliconen/sanitairkit.
   

  Fiesiekus

  • #5
  Denk dat een dikke plaat betonplex beter (nl. harder oppervlak) is.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu