Vraag over kitten na lekkage

Bembi

  • #1
Dag,

over een langere tijd lekte er kennelijk steeds wat water weg uit de douchebak. Vandaag werk van gemaakt.
1.jpg


2.jpg


3.jpg




Er zaten metalen strips op de douchebak die de rand tussen bak en tegels afsloot. Daar zat water tussen en achter. Volgens mij lopen de tegels niet door achter de randen van de bak, maar stoppen ze waar de bak begint. Opmerkelijke constructie als je het mij vraagt, die het overigens toch minstens 7 jaar heeft volgehouden.

Ik ga nu de oude kit zoveel mogelijk verwijderen en dan nieuwe kit aanbrengen.

Vraag: kan ik volstaan met twee ferme kitranden zonder die metalen strips? Of hebben die wel degelijk zin gezin de gebruikte constructie (die ik op dit moment niet wil aanpassen)?

Vraag 2: zonder strips kan ik gewone siliconenkit gebruiken voor natte ruimtes. Dien ik bij het terugaanbrengen van de metalen strips een andere kit te gebruiken?

Dank, groet, Bembi
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een foto van de kitrand van dichtbij.
 

Bembi

  • #3
Dag Jan,

veel dank voor je reactie. hierbij wat foto's. Op sommige plekken is de kitrand tussen douchebak en achterliggend materiaal (niet tegels volgens mij, ik kan er mijn mes insteken) 2 à 3 mm wijd. Ik ben bezig om de kitrand te verwijderen met behulp van kitverwijderaar. Wat een troep is dat trouwens.

Mocht ik de kit niet helemaal kunnen verwijderen, hoe kan ik er dan het beste overheen kitten? Eerst primen??

4.jpg


5.jpg


6.jpg


7.jpg


8.jpg
 

Adnan

  • #4
Ik heb ongeveer hetzelfde gehad. Eerst van alles geprobeerd en toen toch voor kitverwijderaar gekozen. Wat een troep is dat. Hielp voor geen meter!

Dus toch maar krachten gespaard en met het mes en heel veel gedoeld al het kit verwijderd. Ik heb overigens een pattex_silicone_cutter gebruikt.
 

Bembi

  • #5
Bedankt Adnan.

Ben er vandaag mee verder gegaan, in de stille hoop dat de kitverwijderaar ondertussen nog wat werk zou hebben gedaan :D . Niet dus.

Situatie nu: ik krijg de oude kit maar beperkt weg. Zie evt. nog de foto's. Kit die te diep zit krijg ik niet weg. De enige 'oplossing' zou zijn de gehele douchebak te verwijderen, maar dat vind ik erg rigoureus en het schept bovendien weer nieuwe problemen.

Mijn oplossingsrichting nu: in de aanname dat je niet zomaar kunt kitten over oude kit, wil ik de oude kit voorbehandelen met bijvoorbeeld een primer. Dan een nieuwe laag kit erop.

Vraag: heeft iemand er zicht op wat hier goed zou werken?

Vraag 2: zouden jullie de metalen strips terugplaatsen, of volstaan met een stevige aflopende kitrand (ik bedoel aflopend als in 'de lange zijde van een driehoek').

Dank bij voorbaat voor het meedenken, Bembi
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Weet je zeker dat lekkage van kit komt?

De voegen zijn ook zwart verschimmeld, ken je onder de bak komen om daar te kijken, en heb je achter de rozetten bekeken?

Ook die hoek stuk eens beter te bekijken ken ook achter kruipen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu