Vraag mbt condensafvoer cv - hr

Renedata

  • #1
Recentelijk heeft een installateur een nieuwe CV ketel bij mij geplaatst. Toen de monteur klaar was zag ik dat hij de afvoer van de condens had aangesloten op de standpijp van het riool. Dat was volgens hem geen probleem en werd naar zijn zeggen vaker gedaan. Er zit wel een sifon tussen. De reden dat hij het niet had gedaan op de normale afvoer was dat het meer werk was.

Nu is mijn vraag of het inderdaad vaker wordt toegepast want voor mij gevoel komt er toch flink warm condenswater (80 graden) uit de CV. Ben bang dat dit water verdampt en via het dak (standpijp) het huis uitgaat en er toch water op de één of andere manier het hout op het dak gaat aanvreten tzt. Of zie ik beren ??
 

Fiesiekus

  • #2
Je ziet beren. Als die standpijp gewoon dikwandig PVC is, is er geen enkel probleem.
 

Chathanky

  • #3
Condenswater zal overigens geen 80 graden zijn.
Ik zie verder het probleem ook niet.
 

Xr8

  • #4
Het condenswater is hoogsten handwarm. Het word vaak op deze manier gedaan. Ga er maar vanuit dat wanneer het condenswater door twee sifons heen is en in de standleiding valt dit al nagenoeg afgekoeld is.

Daarbij heb je in een ontspanningsleiding altijd wel enige condensatie. is normaal. Tevens hoort de standleiding luchtdicht te zijn tot aan het dak en zou contact met het hout in principe nooit mogelijk mogen zijn.

Succes.
 

Renedata

  • #5
Alle 3 hartelijk bedankt voor de toelichting, ik begrijp dat het vaker wordt gedaan. De pijp is inderdaad dikwandig, dat is dus geen probleem. Ik was dus bang voor condenswater naar boven. Maar ik zag dus beren.

Met vriendelijke groet,

Rene
 

Paul.p

  • #6
Ik wil er nog even aan toevoegen dat condenswater drupsgewijs gaat en er niet uit stroomt
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dan heb je nog nooit een HR ketel zien condenseren zeker?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu