Vraag mbt grondwater icm geleverd nuts water

Boney C

  • #1
Hallo,

Ik zit met een vraag, een goede kennis heeft een woning gekocht wie compleet verbouwd wordt, dus ook totaal nieuw leidingwerk voor water. Nu heeft hij in de schuur een grondwaterbron zitten, is door de vloer heen geboord. Nu is zijn wens is om zoveel mogelijk watergebruikers (wc,buitenkranen,keuken,toilet)op dit water te laten werken, hij heeft hiervoor erg schoon water op deze plek.

Nu mij vraag, ik zat te denken om een waterverdeler in de kelder te maken met alle aftakkingen rechtstreeks na alle watertappunten erop. En deze bijvoorbeeld vanaf rechts te voeden met grondwatervoeding en vanaf links met geleverd nutswater, uiteraard met hier 2 keerkleppen tussen en kogelkranen, zodat hij kan schakelen wat hij gebruikt, als bijvoorbeeld de pomp is uitvalt.

Ik heb dit zelf nog nooit bij de hand gehad, daarom vraag ik jullie om advies hierover, of is dit niet mogelijk wat ik hier wil? Ik kan er op het internet nog weinig over vinden helaas.

Ik hoop wat commentaar (positief of negatie) te krijgen. Mvg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In elk geval eerst het grondwater laten testen op verontreinigingen, het kan wel schoon lijken maar dat zegt niets, ons grondwater staat soms bol van de rommel die er in zit.
Ik zou geen grondwater gebruiken voor drinken, koken, douchen etc.
Wel voor de wasmachine, vaatwasser, toilet en sproeien van de tuin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu