Vraag ivm verwarmingsketel

Foolke

 • #1
Dag Allen,

We hebben een verwarmingsketel op stookolie. Aan de invoer van de ketel staat een soort klep gemonteerd. Blijkbaar is het de bedoeling dat deze open gaat want onder de klep is een soort afloop. Ik heb een vermoeden dat het een klep is voor overdruk.
Het is me nu opgevallen dat de klep open blijft. Maw er blijft water uitstromen. Geen idee sinds wanneer omdat er normaal een isolatiemuur rond de ketel staat. Is dit normaal? Iemand enig idee of dit wil zeggen dat de klep stuk is?

Thx,

Foolke
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Ik heb geen verstand van oliegestookte ketels. Maar als er voortdurende water uit stroomt dan is dit zeker niet de bedoeling. Er kan water lekken uit de inlaatcombinatie, dit is normaal tijdens het opwarmen van een boiler of tapspiraal, dit hoort na enige tijd te stoppen. Loopt deze door dan is er in de inlaatcombinatie iets stuk en zal deze vervangen moeten worden.

  Tevens kan er lekkage ontstaan uit het overstort ventiel, dit kan komen doordat het expansievat defect is. Je zult dan zowel het vat als het overstort ventiel moeten vervangen. Als voorgaande het geval is dan zal de druk in de installatie dalen en zal het lekken op een gegeven moment ophouden als de druk gedaald is/installatie leeg is.

  Succes.
   

  Foolke

  • #3
  @XR8, ik had al verwacht dat het antwoord zou zijn dat er iets stuk was. Maar zoals ze hier bij ons zeggen "hoop doet de zotten in vreugde leven" :D
  Bedankt voor de reply.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Anders plaats eens wat foto`s misschien heb je geluk. :wink:
   

  Xr8

  • #5
  Zowel een inlaatcombinatie als overstort als expansievat zijn geen dure onderdelen. Als het daar aan ligt zal eea best wel meevallen.

  Succes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu