Vraag dakopbouw warm dak

WOLFJE01

  • #1
Goedeavond allemaal,

Voor de aanbouw die ik aan het zetten ben, ben ik bijna toe aan het dak(760x300cm). Nu ben ik daar research voor aan het doen om de juiste dingen op te picken en de foute zaken vooral niet te doen.

In de basis, komen mijn balken 95x195( dikkere maat vanwege de lichtstraat, te liggen op hoh60cm. Daarovereen heb ik 21cm underlayment finns vuren. Daarop wil ik een zelfplakkend dampscherm leggen( wit met rode letters AK2oo( geen reclame). Daarop 120mm Pir met dubbelzijdig alu, daarop Pir afschot plaat, revens dubbelzijdig alu, goed afgetaped.

Tot zo ver redelijk standaard denk ik, maar toen;

* de pir, vastzetten met schroeven en drukverdeel plaatjes, of van die plastic dingen waarmee je schroef veel dieper in de pir komt te liggen en onnodig kou overbrugging voorkomen gaat worden?

* en boven op de Pir, osb plaat voor stevigheid waaroverheen de EPDM of EPDM direct op de pirplaat?
In NL zie ik dat dit zo goed als niet toegepast wordt, maar in belgie, en de UK zie je het veel meer.

Het nadeel zou zijn dat de vocht die alsnog in het dak komt zich in de bovenlaag osb kan ophopen en rot veroorzaken. Echter zou vanaf onderen de hoeveelheid vocht minimaal mogen zijn door zowel het dampscherm als daarnaast de meerdere lagen aluminium op de beiden lagen PIR platen, en van bovenaf zit het dicht met EPDM.

Het voordeel zou zijn dat de beloopbaarheid van het dak beter is, en een groendak, wat nog in het bakje van overwegingen ligt, zou daarop beter passen.

Ik hoop dat ik zoals altijd op dit super forum wat nuttige info en invalshoeken kan krijgen, dank alvast

Groet
Bram
 

Sander 1972

  • #2
Hou rekening dat je afschot de goede kant oploopt. En ga je zelf plakken of doet een dakdekker het voor je?
 

marssssie

  • #3
Ijzeren drukverdeelplaatjes zorgen voor een koudebrug, de plastic tules niet, gebruik onder je dak een dampremmer van PE folie, isolatie afschot 16mm de meter, en 460P60 als onderlaag die je vastschroeft aan het hout, daarover 470K24 mineraal, de witte dakbedekking is koeler, scheelt 3 graden, geen hout op isolatie, is nergens voor nodig, epdm plak je op isoatie, beter een bitumen dakbedekking, epdm is om te huilen, moeilijk te repareren, bitum kan je altijd repareren.
 

marssssie

  • #4
Pir isolatie is een harde persing, is drukvast, hout is echt niet nodig.

P.S. alsj e hout op iso legt heb je kans op condens, gewoon niet doen....echt onnodig
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
@marssssie: Hierbij het verzoek om duidelijke teksten te schrijven. Een woordenbrij zoals hierboven is niet leesbaar en voegt niets toe.
 

marssssie

  • #6
okio
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu