Vorstvrije buitenkraan vervangen / aansluiten op 22 mm leiding

Rikklus

 • #1
Onze vorstvrije buitenkraan VSH Aquasecure lekt, ik wil deze vervangen door een normale (niet vorstvrije) buitenkraan. De leiding kan in de winter in de meterkast apart worden afgesloten.
Ik heb de oude kraan verwijderd; uit de muur steekt nu nog de leiding (22 mm) waarin de bedieningsas van de vorstvrije kraan heeft gezeten tot ca. 40 cm diep (zie foto). Binnen loopt deze leiding door de dwarsmuur, daar kan ik dus niet bij zonder breekwerk. Maar dat hoeft misschien ook niet, want ik dacht het volgende: ik sluit een knie-verloopkoppeling 22/15 mm aan op de leiding die uit de muur steekt. Vervolgens monteer ik daar net onder een muurplaat met de nieuwe buitenkraan. Zie vergelijkbare foto voor een idee van het eindresultaat.
Mijn vraag is: kan dit? Voorheen zat in de 22mm-leiding dus op ca. 40 cm diepte een 'afsluiter' die werd bediend door de bedieningsas, maar die is nu weg. Ik kan niet bedenken waarom dit kwaad zou kunnen, maar hoor graag als ik het mis heb. Het enige lastige is misschien om de 22mm-leiding kort genoeg af te zagen omdat hij anders vrij ver naar buiten komt. Alvast bedankt!

20220920_102922.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Had je niet beter gewoon het binnenwerk kunnen vervangen?
   

  Rikklus

  • #3
  Dat zou nog steeds kunnen, maar ik wil liever geen vorstvrije kraan meer omdat die problemen (lekkage) geeft bij bijv. aansluiten van een irrigatiesysteem of hd-reiniger.
   

  Rikklus

  • #4
  Na raadplegen van de vakman om de hoek is het klusje inmiddels geklaard, zie foto. Het is dus inderdaad mogelijk om op deze manier een vorstvrije kraan te vervangen door een gewone (mits de leiding de juiste diameter heeft, sommige vorstvrije kranen gebruiken 18mm-leiding en dan gaat het niet op).

  20220921_132708.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu