Vorstrand met gemetseld buitenblad en hsb binnenblad

Peperbusse

  • #1
Voor een aan te bouwen garage naast het huis overweeg ik een vorstrand en funderingsplaat te combineren met een gemetseld buitenblad en een hsb binnenblad. Details hiervan zijn moeilijk te vinden, dus ik heb een detail van de Hoop Pesko gebruikt als basis voor een detail voor de garage. Grootste verschil is dat de betonnen vloer en de isolatie deels ligt op de eps bekisting. Hoewel ik zo geen koudebrug heb, is mijn twijfel of het verschil in drukvastheid tussen bovenzijde fundering en verdicht zandbed voor problemen kan zorgen.

Wie wil hier op schieten?

124D2B50-BDFB-47CE-BB80-484661794607.jpeg
 

Scheephaan

  • #2
waarom teken jij de betonvloer los van de fundatie? Is het niet makkelijker om alles in 1x te storten? Zie bijgaand detail, en dan het gemetselde binnenblad vervangen voor een HSB wand.

1.JPG
 

Peperbusse

  • #3
Dat lijkt er meer op ja. Heb het geprobeerd te vertalen naar HSB, zie onder.

In de spouw pas ik een strook XPS toe om de koudebrug te ondervangen, echter is dit wel een veel lagere isolatiewaarde dan vloer, fundering en binnenblad. Levert dat problemen op zoals condensatie bv?

Concreet zoek ik naar een detail waarbij de pakketmaat van de totale gevel zo klein mogelijk blijft om de breedte van de garage zo groot mogelijk te houden. Daarbij zou het dus ook voordelig zijn om de gevel zo ver als mogelijk op de rand van de fundering te zetten. Enkel een HSB blad met kunststof gevelafwerking heb ik ook aan gedacht, wordt stuk eenvoudiger. Maar weet niet of dat nou echt zo duurzaam is tov metselwerk.



1682348290923.png

Lichtgrijs isolatie, donkergrijs beton, geel is hsb, lichtblauw metselwerk, donkerblauw foamglass. Folies staan niet ingetekend.
 

Scheephaan

  • #4
Volgens mij moet dat geen condens problemen geven. Foamglas kan ook cellenbeton zijn, is goedkoper.

Denk dat kunststof gevelbekleding op hsb wel 10cm scheelt tov metselwerk.
Maar metselwerk is mooier

Prima detail zoals je hebt getekend toch
 
  • Like
Waarderingen: Peperbusse

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu