Voorzetwanden als oplossing enkele vragen ??

Fransdik2000

 • #1
Hoi,

Vanwege geluidsoverlast hebben we gekozen voor voorzetwanden en dit is uitgevoerd. Enkel wat niet gedaan is, is de wantcontactdozen verleggen. De after-oplossing om die ook te isoleren. Zal dit helpen?

Het is een voorzetwand van ongeveer 13 cm en 2 lagen rockwood steenwol waarbij dus bestaande wantcontactdozen plekken hergebruikt zijn . ik heb er ongeveer 5 ervan op de begange grond.

Dit zijn uiteraard potentiele geluidslekken en zal het helpen om die ook te isoleren en daarvoor pas de wantcontactdozen te monteren. Nu zit er niets tussen de oude muur en de wantcontatdozen.

Bedankt alvast.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Hoe is dit precies gemaakt, doos in de muur verhoogd met ringen, buis verlengd?
   

  Fransdik2000

  • #3
  Hoi Rola,

  Er is niets speciaal gebruikt. De kabels zijn getrokken en direct aangseloten op de contactdoos. Geen speciale ringen en er zit in de gaten ook geen isolatie tussen de draden. eigenlijk doorgezet vanuit de bestaande muur.

  Isolatie zal dan naderhand toegepast worden en hopelijk dat het dan wel wat verschil zou uitmaken, want heb een boel wantcontactdozen zonder isolatie nu.

  Dit is hoe het er zag met nog geen contactdoos erop. Enkel draden doorgetrokken.

   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Dan heb je twee geluidslekken achter elkaar en een elektrische installatie die zeer waarschijnlijk niet aan de voorschriften voldoet. Bij kabel wel, bij draad niet.

  Oude doos had eruit gemoeten, pijp verlengen en het gat vol gooien met specie. Nieuwe doos voldoende verspringen tov de oude doos.
   

  CV__

  • #5
  Ja, dat hoort zo niet inderdaad.

  Voor de hollewanddozen bestaan ook isolerende inzetstukken.

  Los draad mag niet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu