Voorzetwand voor stenen dubbelwandig buitenmuur

Saken

 • #1
Hallo,

Ik wil een voorzetwand maken voor een buitenwand (zie foto, stenen muur )

dit wil ik gaan doen van een laag vlokkenschuim wat ik nog heb liggen en de overige ruimte (vlokkenschuim is niet zo dik) opvullen met een dunne laag steenwol. Op de CLSen maak ik underlayment platen van 8mm dik, daarover gipsplaten.

Echter vraag ik mij af of er ook dampfolie oid nodig is.... dit is een dikke buitenmuur (2 lagen met holle ruimte er tussen). Ik weet niet of dit is gebeurd bij de aangrenzende ruimte. Ik heb in de hal al een voorzetwand geplaatst vorig jaar. daar geen dampfolie gebruikt.


Iemand idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De temperatuur aan de andere kant van een muur bepaald hoe de werkzaamheden moeten worden aangepakt. Veel verschil meestal een dampremmer.
  Wat is vlokkenschuim en hoe dik.

  Dikke buitenmuur 2 lagen met holle ruimte is waarschijnlijk een spouwmuur.
  Op dit forum staan heeeeeel veel onderwerpen betreffende jouw situatie. Nog eens zoeken gebruiken.
   

  Saken

  • #3
  Vlokkenschuim is ongeveer 4 a 5cm (hoge geluidsisolatie dat spul) daarover wil ik nog paar cm steenwol plaatsen voor optimale (geluids)isolatie. Ik vroeg me het gewoon af omdat ik bij de andere mure ngeen dampremmer heb gebruikt, of het dan nut heeft om het bij deze muur wel tegebruiken.

  Klopt is een spouwmuur....alleen ik bedenk me net dat het plat dak hier ook geen dampremmer heeft....of het dan zin heeft want dan gaat de vocht toch allemaal naar boven? Is gips, met daaraan planken, holle ruimte , en soort pur met hout en dan de bitumen.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Verdiep je eerst even zelf in de materie. Dit soort vragen zijn hier al heel veel beantwoord.

  Wat is het doel van de isolatie? Hoe wordt de ruimte straks gebruikt? Zo te horen is het maar minimale (warmte)isolatie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu