Voorzetwand + isolatie woonkelder

Peter_81

 • #1
Beste klussers,

Wij hebben in onze nieuwe woning een kelder van 50m2. Wordt gebruikt als kantoor en game kamer. De kelder is volledig waterdicht maar de muren voelen koud aan. Nu wil ik de gehele kelder voorzien van een voorzetwand. Na contact met 2 isolatiebedrijven heb ik begrpen dat ik dit gewoon kan doen met glaswol omdat de muren van de kelder zijn bewerkt.
Het plan is om 17cm dik glaswol met een RD waarde van 4.5 te gebruiken. Voor de wand wil ik metalstuds gebruiken van 45mm. Kan ik de studs op 12.5 cm van de muur monteren zodat ik het glaswol hier achter kan klemmen en dan afwerken met klimaatfolie en gipsplaat? Het glaswol is dan achter de studs iets ingedrukt maar tussen de studs bllijft het gewoon 17cm. Of moet ik de studs verder van de muur zetten. Kan ik de glaswoldekens horizontaal achter de studs plaatse ipv verticaal tusssen de studs?
De kelder zal overigens ook worden voorzien van decentrale wtw unit.

Graag jullie advies en alvast hartelijk dank!

Mvgr Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter_81

  • #2
  Is het trouwens aan te raden om zo dik mogelijk glaswol te gebruiken of is dit overdreven?
   

  Peter_81

  • #4
  Ik begrijp net dat de het plan dat ik had niet kan omdat de glaswol dan gaat zakken. Glaswol moet net zo breed zijn als de metal studs ivm zakken. Een dunne muur is in de kelder eigenlijk geen optie omdat de muur over leidingen heen geplaatst moet worden.

  Ik hoop dat iemand me kan vertellen hoe ik toch een dikkere voorzetwand kan maken zonder dat het isolatiemateriaal verzakt?

  Alvast hartelijk dank!
   

  Markvana

  • #5
  Hi Peter,

  Als je het rondom wilt isoleren kan je dit wellicht doen met PIR platen waar gips/stucplaten al op verlijmd zitten. Dit zakt zeker weten niet.
  Wel is een houten regelwerk op de muur nodig om het aan te bevestigen.
   

  Impie

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Je kunt ook spouwplaten gebruiken, van PIR of steenwol. Laatstgenoemde behoudt zijn vorm veel beter dan een rol glaswol. Bovendien kun je spouwplaten gewoon aan de muur bevestigen met isolatiepluggen; dan staat de metal stud-wand in principe helemaal los en kun je daar nog een laagje van 40-45 mm glaswol tussen doen.
   

  Hharbers

  • #7
  Je kunt ook dubbele metalstud toepassen. 2x 75mm metalstud stijlen tegen elkar met daar 2x 70mm steenwol tussen. eerste stijl paa cm van keldermuur af houden .

  zoiets als plaatje in bijlage maar dan met beplating aan maar 1 zijde

  web_166_gf_205_2.75.75.2.aa_nl2.jpg.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu