Voorzetwand detail (+vloerverwarming)

Roeller

  • #1
Ik ben bezig met een voorzetwand en heb toch wat detail vraagjes. Ik heb snel even deze schets gemaakt (geen visio deze keer ;))



De constructievloer en halfsteens muur zijn een bestaande situatie. (aanbouw uit 1989).

Advies van de leverancier van de voorzetwand is om de geimpregneerde ventilatielatten HORIZONTAAL met h.o.h. 30cm op de muur te monteren.

Vraag1: Vouw ik het DPC folie tegen de muur aan en zet daar onderaan mijn eerste ventilatielat op? Of zet ik de ventilatielat erop en vouw/niet ik het DPC folie daar overheen? (voor beide is wat te zeggen namelijk)

Vraag2: Ik zet eerst de voorzetwand op de vloer (met een reepje Flexibele pur ertussen zodat het Underlayment niet de betonvloer raakt), Daarna plaats ik pas de noppenplaat er tegenaan. is dit juist of heeft het voordeel om dit juist andersom te doen? (dus noppenplaat op de vloer en dan daar de voorzetwand op).

* Mijn ervaring is dat een vloerverwarming/vloer met noppenplaat altijd een heel klein beetje veert (met name in de hoeken)

Vraag3: Aan de bovenkant (waar de voorzetwand de balken raakt) probeer ik helemaal netjes tussen de balken door te werken zodat de hele muur bedekt is. Wel moet ik dan de balken isoleren ivm mogelijke condesvorming op de koude balken. Is de eerste 50cm van de balk isoleren met XPS platen (4cm) snijden/verlijmen voldoende? (Dak is al geisoleerd met 6cm PIR waarop EPDM ligt)



Zijn er nog dingen die ik over het hoofd zie?

(PIR is slechts 40mm dik ivm ruimtegebrek. Totaal incl. luchtspouw (weliswaar geventileerd), Underlayment, gipsplaat, etc. wil ik toch richting een Rc van 3)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Alleen DPC en het maaiveld trok mijn aandacht.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Er is een flinke koudebrug hier. En de kruipruimteventilatie ontbreekt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu