Voorzet wand met zware steenwol (tegen contact geluid)

Peter88

  • #1
We hebben veel last van contactgeluid van de buren en nu raad iemand ons aan om een voorwand te maken met houten binnenwerk (wat niet ad muur wordt bevestigd, maar vastgeklemd tussen palfond en vloer op rubbers/vilt)
En dit wordt opgevuld met zware steenwol. zijn mening was dat dit zeker zo goed werkte als al dat duurde isolatie materiaal!
De zware steenwol zorgt voor meer massa, en dat is blijkbaar nodig bij contactgeluiden.
Iemand ervaring met deze contructie?
 

Fiesiekus

  • #2
Het is een kwestie van gewicht; dus als je de "zware" (hoe zwaar?) steenwol met dat van geluidsisolatiemateriaal vergelijkt, krijg je wel een idee.
 

Peter88

  • #3
Hoe zwaar weet ik niet, maar het is speciaal voor geluidsisolatie,dus zwaarder als de "normale"steenwol die gebruikt wordt voor warmteisolatie.
 

Mark en 3 meiden

  • #4
Als je een huis heb waar de wand van beton is en de vloer doorloopt kun je de wand wel isoleren maar door de vloer komt het evengoed
meeste contactgeluid komt door de vloer of de buren moeten steeds op de muur slaan
 

MvanV

  • #5
Dan moet je dus eigenlijk ook een vals plafond met die wol maken, en dat doet men ook vaak. Je hebt zelfs tegels van harde glaswol die witgesausd worden, overal in kantoren enzo.
 

Roman

  • #6
De dichtheid (soortelijke gewicht) van de wol weegt niet op tegen de daadwerkelijke massa die je gaat gebruiken voor isolatie. Namelijk: gips of iets dergelijks. De wol wordt enkel gebruikt om de holle ruimte op te vullen (nagalm reductie) en de gipsplaten enigszins te dempen (tegen trilligs resonantie)

Gewoon de ordinaire wol uit de bouwmarkt voldoet meer dan prima. De meeste glasvezelplaten bevat een glasvezeltoplaag, deze aan de GIPS kant plaatsen. Steenwol is ook prima.

Het ontkoppelen van het frame is niet nodig indien het alleen om een een wand gaat.

Contact geluid gaat ook door de vloer en plafond, dus of de wand ECHT oplost.... ws is het gewoon luchtgeluid van contactgeluid bij de buren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu