Voorstrijken t.b.v. vloer tegelen of niet

Nounou

  • #1
Hallo allen,

Ik heb in mijn badkamertje een nieuw vloertje gelegd van Aquagarant, Okume, watervast multiplex. Is het nodig deze vloer te behandelen met een voorstrijkmiddel voordat ik ga tegelen? Zo ja, wat kan ik dan het beste gebruiken?

Een tweede vraagje nog. Aan één kant van de badkamer heb ik een nieuwe gipswand geplaatst (aan de kant van de nog te plaatsen douchebak). De naad tussen vloer en wand heb ik gekit. Is dat voldoende of moet ik ook nog kimband gebruiken?

De andere wanden in de badkamer zijn al (nog) betegeld, dus daar lijkt Kimband me geen optie.

Bij voorbaat dank,
Arnoud
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat verstaat u onder gipswandje ?
 

Nounou

  • #3
Ik bedoel een wandje met gipsplaten. Echter ik ben al een stukje verder met de badkamer en heb voor de zekerheid er toch maar kimband op geplakt. Wat de vloer betreft; wellicht handig voor een ander.

Ik heb de op vloer eerst een laagje waterdichte tegellijm aangebracht met de vlakspaan. Dit laten drogen en daarop komen de tegels.

Groeten,
Arnoud
 

H@ns

  • #4
Fout! je had die vloer ernstig goed moeten voorstrijken..
Misschien helpt die tussenlaag van tegellijm wel iets maar echt duurzaam is deze werkwijze niet.
 

Nounou

  • #5
Hmmmm, dat wilde ik natuurlijk niet horen, Haastige spoed....

Ik was in de tussen tijd een weekje op vakantie en ben dus niet verder gegaan met de badkamer. Wat is het probleem met zoals ik het nu heb gedaan? Dat heb ik namelijk niet zelf bedacht, maar was op aanwijzing van de verpakking.

De situatie is nu als volgt: ondervloer van bovengenoemd multiplek met daarop een laagje waterdicht, watervaste, speciaal lijm. Hierop was ik van plan de tegels te lijmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu