Voorstrijk: Latex + 10% water + 5% floetrol

Strider

  • #1
Ik wil zondag een nieuw gestuckte muur gaan voorstrijken, op het forum wordt Latex + 15% water aangeraden. Omdat het zondag +/- 20 graden kan worden, en met een kamer waar de zon fel opstaat de temperatuur nog wel wat graden hoger gaat stijgen vraag ik me af of het niet verstandiger is om wat water te vervangen door Floetrol, om zo de droogtijd te verlengen:

Latex
10% water
5% Floetrol

Wat vinden jullie van dit idee?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
We dwingen u tot niets, het zijn verschillende mogelijkheden.

U kunt ofwel voorstrijk gebruiken, ofwel verdunde latex.

Als u s'ochtends rond 8 uur begint is de temperatuur laag en weinig echt verwarmende zon. Dit "probleem" is dus te ondervangen.

Controleer wel even of uw vers gestucte muur voldoende droog is ( max.4% ). Ook de kleur van het stucwerk is bepalend. Een goed gedroogde muur is mat wit opgedroogd en bevat geen grijze/ beige plekken.
 

Strider

  • #3
Bedankt weer Kees, ik heb er voor gekozen om een keer voorstrijk te proberen (niet verdunde latex), en het resultaat is een mega strakke muur. Eigenlijk vond ik het wel prettig werken, het gaf me meer tijd om de latex netjes uit te rollen. Om druipers en onregelmatigheden te voorkomen heb ik de voorstrijk met een 10cm schuimrollertje aangebracht.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Als u de volgende x een extra absorberende roller van 18 cm breed( speciaal voor vloeistoffen ) gebruikt is het resultaat nog beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu