Sommige voorstrijk eigenlijk goedkope verf zonder latex ect?

Knijntje

  • #1
Hoi allemaal,
Er zijn meerdere soorten voorstrijk. Sommige zijn heel gespecialiseerd; bijv. om poederende ondergronden te fixeren, of om zuiging op te heffen of voor hechting op gladde, niet zuigende ondergronden. Andere voorstrijk multifunctioneel 3in1 bijvoorbeeld.

Maar er is ook een categorie, vaak met wit pigment, waarvan mij totaal niet duidelijk is waarvoor het precies dient. Er straat "voorstrijk" op... En er staat op dat het het rendement van je latex verhoogd. Maar ik vermoed dat het verder weinig toevoegt, tenzij je een groot kleurverschil hebt en hele hoogwaardige latex gebruikt.

Maar wat voor voorstrijk is een goedkope voorstrijk nu eigenlijk? Ik vermoed (maar weet het niet zeker) dat het eigenlijk van alles niets is... Bijvoorbeeld een muurverf zonder veel pigment, lijmstof of latex. Wat is jullie mening daarover? Het is best frustrerend om niet te weten wat nu zin heeft en wat niet (P.s.; ik hoop dat dit topic gewoon kan, zonder merken te noemen?) Ik ben erg benieuwd. Welke voorstrijk soorten hebben nu zin en wat is, op zijn minst twijfelachtig?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit lijkt me iets voor een verfspeciaalzaak, je kunt niet verwachten dat we hier alle soorten voorstrijk kennen en wat de voorschriften van de fabrikant zijn.
 

Knijntje

  • #3
Ah, ok, dan zal ik eens een andere bron daarvoor aanspreken... Mijn gevoel zal waarschijnlijk wel kloppen in deze... Komt goed
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Succes.

Horen wij het ook nog even?
 

Knijntje

  • #5
Deal! Doe ik :)
Indien het me lukt een bevredigend antwoord te vinden op de vraag dan post ik hem...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu