Voorstellen: jaren 20 huis heeft liefde nodig!

Caesar

 • #1
Goedemiddag allen,

Alvast een voorstel topic van ons project waar we per mei aan gaan werken.

N.a.v. een bouwkundig rapport zijn wij en verkoper een prijs overeengekomen en wanneer er getekend is zal ik wat initiele foto's toevoegen voor sfeer impressies!

Reden dat ik alvast een topic start is dat we van plan zijn om veel zelf te gaan doen en aantal dingen (n.a.v. het bouwkundig rapport) te laten uitbesteden die z.s.m. aandacht nodig hebben en om discussies c.q. tips te verkrijgen om bepaalde aspecten DIY zelf aan te pakken.

Het huis heeft veel aandacht nodig, zowel esthetisch als constructief waarbij we hopen onze eigen rechterhanden zoveel mogelijk te kunnen gebruiken.

Aandachtspunten die eraan zitten te komen die we willen uitbesteden (ik begrijp dat we daar niet teveel over kunnen inwijden omdat dit een DIY forum is, maar als achtergrond informatie):

Rollaag vervangen
in de voorgevel zijn de rollagen verzakt c.q. naar buitengedrukt boven 2 ramen en een deur. Dit laten we z.s.m. repareren, met als kans dat de, wellicht verroeste, ijzeren latei erachter ook vervangen moet worden. Een klus niet aan ons besteed.

Gedeeltes van de muurplaat zijn rot; om dit goed te laten doen en met in achtname van werking van nieuw hout, laten dit uitbesteden.

het dak:

het dak heeft voor lange tijd gelekt bij de schoorsteen (loodslabben) en daarmee het dakbeschot aangetast. Ook zijn pannen door leeftijd gescheurd (glazuurlaag is poreus geworden) en hebben op lokale plaatsen het dakbeschot aangetast en delen van de muurplaat. Daarom willen we de volgende aspecten zelf gaan doen als 1 project omdat de boel dan toch bereikbaar is.

-Dakbeschot daar waar nodig vervangen
-als een bouwvergunning goedgekeurd wordt, buitenisolatie zelf aanbrengen zodat de charme van de binnenzijde van de zolder behouden blijft samen met minder risico op condens/vocht problemen.
-goten zelf vervangen (evt. aangepast aan de nieuwe constructue voor buitenisolatie); ze zijn helemaal versleten
-nieuwe dakpannen plaatsen

Daarnaast moet de badkamer verplaatst, c.q. betrokken worden bij het huis; op dit moment zijn badkamer en toilet alleen via buiten te bereiken :shock: . Maar dit is een wat langere termijn project; voorlopig doen we het ermee en kijken we hoe we dit op de lange termijn zouden willen hebben.

Vervolgens het plan om elektriciteit aan te pakken (moet nagenoeg helemaal vervangen worden) en de keuken bij de kamer te trekken. (keuken staat op 'instorten').

Er staat veel te gebeuren en ongetwijfeld dat we veel discussies gaan hebben wat de beste weg naar Rome gaat zijn, maar we hebben er zin in! Dit is voor ons het huis waar we hopelijk lang blijven wonen en ons gezin gaan uitbreiden, dus alle energie, tijd en geld die we erin gaan steken is uiteindelijk om later het huisje van onze dromen te hebben.

Zoals gezegd zal ik t.z.t. wat foto's uploaden, want niets is leuker om plaatjes te kijken op het forum!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Nou welkom hier op Klusidee, er is al heel veel geschreven hier dus de zoekfunctie van het forum kan je ook veel gebruiken.

  Stel wel je vragen per onderwerp in de juiste rubriek voor de beste resultaten.

  Alvast succes!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Pff is nogal een huisje, dat veel geld gaat kosten.
  Hopelijk heb je niet teveel betaald.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu