Voorstellen -->betreffende verbouwing woonhuis

Plukklus1

 • #1
Voorstellen...
Beste allen. Hier een gewone midden 30 jarige vent. Getrouwd geen kids.
Twee maanden geleden heb ik een ‘modern’ rijtjeshuis uit begin 80 gekocht. Het hele huis is nu na twee maanden gestript. Alle gipsen muren, koven, badkamer, keuken, leidingen etc, etc. Elke verdieping is nu een lege zaal. Ondertussen aan de tweede 10m3 bouwafvalbak bezig. Het is een soort avontuur...

Nu ben ik handig genoeg om heel veel zelf te gaan doen. Ik heb ook al wat ervaring. En dan denk je misschien...zo hoe dan? Nou ik heb tijd vrij gemaakt om het huis op te knappen. Eigenlijk een soort nieuwe baan en dus tijd genoeg. Sommige zaken als een nieuwe dakkapel, het plaatsen van de keuken, het echte loodgieterswerk o.a. cv ketel, het aansluiten van de nieuwe groepenkast, het sleuven/gaten zagen in het gewapende beton en enkele ramen vervangen, wil ik uit besteden.

Natuurlijk loop ik wel af en toe ergens tegen aan. En dan kijk ik als eerste op dit forum. Omdat ik op het forum wel eens vraag wil stellen dacht ik...ik stel mij ieder geval voor.

Eigenlijk wilde ik ook af en toe een update doen van wat ik meemaakt, wat ik voor dingen tegenkom en evt. de oplossing die ik gebruikt heb. Ik werk altijd opgeruimd en netjes. Troep opruimen/ zuigen na elk stukje & het gereedschap netjes bij elkaar aan het einde van de dag. Verder natuurlijk nadenken voor ik met beleid iets sloop en nu bij het opbouwen het zelfde.

Als korte inleiding het sloop werk. Dit heb ik tot nu toe o.a. gebruikt:
Kleine koevoet, griptang, reciprozaag (tip), multitool, accuschroefmachine, ijzerzaag, hamer, klop/hamer boor en natuurlijk helm/oor bescherming/mondkapje/bril etc. en een bouwstofzuiger.
(Geleerd: nooit boven je hoofd tegels afbeitelen, zelfs niet met helm en alles op).

Ik ben nu toe aan het opbouwen.
Mijn eerste stappen zullen o.a. het leggen van nieuwe leidingen zijn voor electra/coax/utp + 2 elektra voor was en droger naar zolder. Deze zitten niet in deze woning dus moet ik ze aanleggen door leidingen te leggen via de meterkast, door 1 van de twee koven naar de bovenverdiepingen. Verder wil (de wedenhelft) geen verlaagde plafonds waardoor lichtschakelaars bij twee verplaatste muren opnieuw aangelegd moeten. Hiervoor wil ik in de gewapende betonnen vloeren gaten (laten) boren bij de centraaldozen en in de dekvloer er boven de nieuwe kabel leggen.
Na de leidingen ga ik muren plaatsen. 7 en 10 cm cellenbeton.
Ondertussen bezig met info opdoen en offertes opvragen en kijken welke apparaten ik zal aanschaffen.

Mocht ik ergens tegenaan lopen waarbij ik twijfels heb hoop ik hier iemand te vinden die mij met tips kan helpen. Ik weet verder dat hier geen merken besproken worden. Dit zal ik natuurlijk dan ook niet doen.
Alvast bedankt!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Welkom en veel succes.

  Ik heb je topic even naar de meest geschikte rubriek verplaatst.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu