Voordeel van Weersafhankelijke CV regeling

Red

  • #1
Wat is het voordeel van een weersafhankelijke CV regeling?


Binnenkort gaat het hele CV gebeuren incl ketel op de schop, ivm een nieuwe tegelvloer met vloerverwarming over de gehele beneden verdieping. Biedt een weersafhankelijke regeling daarbij enig voordeel?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gebruik de zoekfunctie eens.
Er is al veel over geschreven.
 

Xr8

  • #3
In de regel gaat met een weersafhankelijke regeling het gasverbruik omhoog, het kan in bepaalde situaties echter nodig zijn. Vooral wanneer er meerdere vertrekken warm moeten worden, er wordt dan meestal nageregeld met thermostaatkranen.

Bij vloerverwarming kan het soms ook nodig zijn, omdat wanneer de vloer eenmaal warm is, en er in deze ruimte een kamerthermostaat aanwezig is, er maar mondjesmaat warmte aangeboden wordt op bv radiatoren op de verdieping.

Ik zou u aanraden een thermostaat te nemen waar de WA mogelijkheid al in zit, en een buitenvoeler aan te brengen op de koude kant van de woning (noorden). U kunt dan later altijd nog bepalen wat voor regeling er nodig is ruimte- of weersafhankelijke regeling. Meestal is het niet verstandig om bij vloerverwarming een te grote nachtverlaging toe te passen. Dit ivm het trage opwarmen van de vloer.

Succes ermee.
 

Red

  • #4
Ok bedankt.


Aangezien het gros van de CV buizen zullen worden vervangen, zijn er dan nog zaken waar ik op moet letten? Waarschijnlijk komt er een Nefit Topline met een ingebouwde boiler, maar deze wordt momenteel alleen nog via geselecteerde dealers geplaatst. Een ander merk heeft een ketel met 2 CV circuits, is het in zon situatie aan te raden om de vloer op een eigen (2e) circuit aan te sluiten?

Wat je beschrijft over het te koude water voor de normale radiatoren op de boven verdieping is wel iets waar ik een beetje bang voor ben.

Ik zit nu nog in een situatie waarin een buis meer of minder in de vloer of muur niet uit maakt, en deze week gaan we de vloer storten vandaar.
 

Xr8

  • #5
Misschien is het een optie om te zorgen dat beide circuits apart naar de ketel gaan, je zou dan ook met zonekleppen kunnen gaan werken en elk deel op een eigen thermostaat aansluiten.

Let wel op dat het gebruik van een modulerende thermostaat dan niet mogelijk is.

Overigens zijn de duurdere thermostaten van Nefit standard geschikt voor het WA stoken.

Succes ermee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu