Voor mobiele airco's en een te korte afvoerslang.....Idee?

Eric Reitsema

 • #1
Goedemorgen,

Vandaag een lekker dagje van 30 graden (pfft) :cool: . Zelf heb ik een mobiele airco gekocht (Had in vorige huis een vrij forse met buitenunit, maar wil hier niet boren.) en de flexibele slang afvoerslang is 1,5 meter lang. Èn mag niet verlengd worden, zeer waarschijnlijk om te veel weerstand te voorkomen. Afijn, ik wil koel slapen, maar dat gaat niet lukken met 1,5m. afvoerslang, te kort.

Dus 6 meter rond 250mm. flexibele afvoerslang gekocht (ca. 50 Euro), en aan één kant de metalen spiraal draad er uit gehaald door aan de buitenkant voorzichtig met een nijptang te knippen, en de delen er uit te trekken. De afvoer van de airco is 125 mm. doorsnede en daar gaat nu simpelweg een flap met trekbandjes luchtdicht overheen. Door de veel grotere doorvoer rechtstreeks van de airco, werkt het tot nu toe uitstekend.

Misschien is er een iemand met verstand van airco’s die mij dit toch afraadt door technische onvolkomenheden bij dit gebruik. Ik probeer twee foto’s bij te voegen..

Vriendelijke groet, Eric
P.S. Slang is zó tot zeer klein weer op te bergen :wink: .
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hessie

  Specialist Verwarming
  • #2
  Waarschijnlijk staat de slang morgen vol water. Daarom wordt dit dus niet aangeraden.

  Daarnaast heeft een dikke lange slang een groot oppervlak, dus een deel van de af te voeren warmte komt weer terug in huis
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Heeft je slaapkamer geen raam?
   

  Kersje

  • #4
  Wat Hessie zegt.

  De reden dat het kort bij de muur moet is omdat de warme lucht de afvoerbuis opwarmt, en zo je rendement teniet doet. Hoe korter de afvoer, hoe beter het is. Gat door de muur is de enige juiste oplossing. Heb het zelf ook gedaan, en het maakt een wereld van verschil. Maar het allerbeste is toch een split-unit.

  Waarom kort je de buis niet in tot net boven de vloer? je airco blaast toch de koele lucht je slaapkamer in? korter is beter. Eventueel kun je een ventilator neerzetten die de koele lucht verspreid, plafond ventilator is het allerbeste want die drukt de warme lucht naar beneden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu