Volgorde vloer met isolatie

MarleenAnna

 • #1
Hoi allemaal! Wij zijn bezig met het afbouwen van casco voormalige sociale huurwoning, zonder kluservaring. De woningcorporatie heeft de fundering hersteld en uitgebouwd (met een geïsoleerde vloer). Nu ligt de vloer in de oude woning 30 cm lager dan in de uitbouw. Die moeten wij dus zelf ophogen. We willen naar een rd-waarde van minimaal 3,5. Er komt ook vloerverwarming op. We hebben een bedrijf gevonden dat de vloer kan ophogen met één laag EPS, schuimbeton en een zandcementdekvloer. Nu willen we graag zelf de EPS laag aanbrengen, om de kosten te drukken. We zijn van plan de volgende materialen te gebruiken: PE- folie voor op het oude beton, dan een laag EPS 100, randstrookisolatie. Het bedrijf zal dan bewapening, schuimbeton en zandcement aanbrengen. Mijn vraag is: deugt dit plan en wat is de juiste volgorde? Eerst PE-folie en EPS, en daar bovenop schuimbeton? Of doe je eerst PE-folie, dan schuimbeton, dan weer PE-folie en dan de laag EPS zodat de warmte van de vloerverwarming niet naar het beton gaat? En waar moet de randstrookisolatie? Ik heb al rond gezocht op dit forum maar ik kom er met de oude topics toch niet uit. Alvast hartelijk bedankt!

Edit: oja, en beter eerst voorzetwanden plaatsen en dan pas de vloer storten, of andersom?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan je de vloer in het huis zomaar 30cm ophogen? Wordt het dan niet veel te laag binnen? En de aansluiting van de voordeur?

  Zandcement kan op isolatie. Daar hoeft geen schuimbeton tussen. Folie doe je op de isolatie, niet eronder.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu