Volgorde kitten

Robbie's

  • #1
Ik ga onze badkamer inclusief douchegoot opnieuw kitten. Ik weet al welke kit ik ga gebruiken, info hierover al op fit forum verzameld.

Mijn vraag.. ik zal alles niet in 1 keer af kunnen kitten (vloer randen, douchegoot, wit in de hoek, bij steentjes). Moet ik eerst de douchegoot doen, laten drogen dan de vloer tot 1cm boven de grond en dan nog omhoog (wit en grijs in andere hoek). Afkitten in 1 keer kost te veel tijd (zal al drogen) voordat ik kan beginnen met afstrijken.

Tips van de pro ?

Bedankt
Rob
20230121_181410.jpg
20230121_181404.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Per deel/kleur kitten en afstrijken. Je kunt nooit 2 kleuren tegelijk afstrijken, want dan gaan ze door elkaar lopen. Een uurtje wachten kan prima, maar in de natte hoek zou ik geen dag wachten voor de 2e kleur.
 

Robbie's

  • #3
Walker bedankt. Dan begin ik met de vloer grijs, kit tot 1cm van de grond en zal na een uur de witte kit aanbrengen. Alleen lastig met mijn sopje want ik raak wel met mijn sopje (spray) het gedeelte in de hoek boven de vloer waar ik later moet afkitten met wit. Misschien in die hoek geen sopje maar met kwastje tot de hoek raken. Moet voorkomen dat er sop komt in het rechte stuk naar boven waar ik nog wit moet kitten. :denk:
 

Robbie's

  • #4
Toch nog een vraag over het kitten. Ik twijfel of het wel zo verstandig is kit want brengen, daarna in te spuiten met afwerk zeep om daarna af strijken. Doet de professionele kitter dit ook of strijkt hij gelijk af zonder sopje. Ben beetje bang voor kwaliteit kit en hechting. Vooral in douche moet dat goed vast zitten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Als je de kit (en de omgeving naar de kitril) NIET in spuit met een zeepoplossing (er is ook speciaal duur afstrijkmiddel) zal de kit op ieder oppervlak zitten. Als je vervolgens delen van de kit moet gaan verwijderen, weet je zeker dat de aanhechting niet wacterdicht is.

Probeer het eens uit zou ik zeggen...
 

Robbie's

  • #6
Volgens mij aardig gelukt. Truc lijkt voldoende kit (eigenlijk te veel) aanbrengen en in 1 keer vol sop op kit en afstrijk ding strak aftrekken. Niet 100% (95%) strak maar voor eerste keer prima. Vantevoren kraan losgekoppeld dat maakte het ook wat eenvoudiger.
20230128_113214.jpg
20230128_114143.jpg


20230128_113205.jpg
 

Robbie's

  • #7
Het enige waar ik even verder mee ga oefenen voordat ik de douche opnieuw ga kitten of ik met dit ding nu echt wat kracht moet zetten om glad te trekken of gewoon een paar keer lichtjes met dit ding over de kit moet strijken. Ik ga dat even ergens uitproberen maar komt goed :super:
87359.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu