Voetventielen

Petersch1

 • #1
Geachte verwarmingstechneuten,
In een kantine ruimte zag ik verwarmingsradiatoren die zowel op de aanvoer als op de afvoer voetventielen hadden (hebben). daarbij was het regelknopje afgedekt met een blindplaatje.
Voordeel zou m.i. kunnen zijn : eenmaal goed afgeregeld kan dit niet meer verstoord worden door onbevoegden. Gewone radiatorknoppen werken uitnodigend voor Jan en alleman om er maar aan te draaien. Is dit mogelijk met voetventielen of heb ik het mis en zijn dat andere kranen die ik gezien heb ? Graag bericht.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #2
  Dat is mogelijk met voetventielen.
  Ook zijn er wel speciale thermostatische bovendelen in de handel, die net versteld kunnen worden.
   

  Petersch1

  • #3
  Hartelijk dank voor de reactie. Tevens wil ik over een afstand van ca 25 meter flexibele leidingen gebruiken voor het aansluiten van 5 radiatoren 280cm lang ieder ca 50 cm hoog en 3 platen. Ik wil hiervoor 'zilver-kunstst-alu' gebruiken 25 x 3,7. Volgens mij blijft er dan inwendig 17,6 over. Is dat voldoende voor bovenstaand ? Graag bericht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu