Voeler vloerverwarming stuk?

Kluskoppel

  • #1
Onlangs heb ik een vloerverwarming verdeler geplaatst (zie ook mijn vorige topic.)

Vandaag op deze regenachtige dag maar eens gekeken naar inregelen e.d. De kamerthermostaat een slinger gegeven en eens bij de verdeler gaan zitten met een IR-thermometer.

Wat mij opviel is dat met de thermostaatknop op de verdeler op stand 3 (volgens Robot Climate is dat 30 graden), er water van 45 graden de vloer in gaat. Dat is niet de bedoeling, ik houd graag mijn tegels heel!

Ik heb de thermostaatknop met voeler gedemonteerd. Op stand 3 even met een schuifmaat gemeten hoe diep het contactvlak zit bij kamertemperatuur. Daarna de koperen capillair in een kopje met heet water (50-60 graden) gehangen. Na een paar minuten nog eens de diepte opgemeten in de knop met een schuifmaat. Deze is echter niet veranderd, terwijl ik zou verwachten dat dit naar buiten zou komen om de kraan dicht te drukken.



Als ik de knop weer op de verdeler monteer en met een zaklamp er van bovenaf in kijk, dan zie ik wel dat hij tussen 0 en 1 het pinnetje indrukt, maar ook niet heel veel. De aanvoer de vloer in schiet namelijk erg snel weer omhoog naar 35+ graden terwijl de knop ergens tussen 0 en 1 staat.

Conclusie: thermostaatknop/voeler stuk? Of zie ik iets over het hoofd?

Als ik overigens het pinnetje van de kraan met de steel van een hamer ingedrukt houd en dan de ketel aanzet dan blijft de aanvoerleiding naar de verdeler koel. De kraan zelf lijkt mij dus in orde.
 

Kluskoppel

  • #2
Ik zie dat hier geen reacties meer op zijn geplaatst. Ik heb uiteindelijk een nieuwe thermostaatknop met voeler gekocht en die gemonteerd. Het geheel werkt nu naar behoren, de kraan werkt nu zoals je zou verwachten.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu