Voegenfrees stootvoegen

Picobello

 • #1
Goedemiddag,

Ik ben bezig met een gevel op te knappen. Nu is er bij deze gevel een erg gevoelige steensoort gebruikt voor schades, dus heb ik de lintvoegen met een slijptol uitgeslepen alleen de stootvoegen kan hier niet mee.

Het mooiste lijkt mij een rechte slijper te gebruiken met daarop een voegenfrees. Nu mag ik natuurlijk geen producten delen op het forum, maar ik kan maar niet het juiste freesje vinden wat op zo'n rechte slijper past...

Eentje die ik gezien heb, heeft als koppeling een of andere moeraansluiting die je ergens op lijkt te kunnen schroeven, maar al die rechte slijpers hebben een andere aansluiting zover ik kan zien. Een 6mm aansluiting, volgens mij net zoiets als je bv bij een bovenfrees wel ziet.

Bij de winkel zelf hadden ze ook geen idee, ze verkochten blijkbaar niet het apparaat wat bij dat freesje hoorde...

Hoop dat jullie hier wat mee kunnen, is beetje lastig zo zonder producten te kunnen noemen..

Groetjes
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als je voor jouw apparaat een frees zoekt, is het wel handig te vertellen welk apparaat je hebt gekocht (zonder commerciele links te plaatsen).
   

  Picobello

  • #3
  Oh, dat mag weer wel?

  Ja ik heb een 125mm metabo haakse slijper waar hij op past ben ik inmiddels achter gekomen.

  Ik ga hem binnenkort testen en zal dan nog even mijn bevindingen delen!

  IMG20220708123912.jpg IMG20220708123848.jpg
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Je vraag ging toch over een rechte slijper?
   

  Picobello

  • #5
  Klopt, maar die dingen die te koop zijn, zijn OF op perslucht waar ik geen apparaat voor heb OF ze hebben een andere aansluiting..

  Nu kwam ik erachter dat dat freesje en koppelstuk bedoelt of voor een standaard schroefdraad aansluiting van een reguliere slijptol, dus dan doe ik het zo maar. Voorkeur was idd de rechte slijptol omdat dat wat makkelijker werkt lijkt mij.
   

  Picobello

  • #6
  Nog even een terugkoppeling op bovenstaande voegenfrees. Je voegen moet echt wel heel poreus zijn wil je er wat mee kunnen. Dus ik heb het eigenlijk al snel aan de kant gegooid.
  Ik heb het opgelost door een, uit mijn hoofd, 75 mm slijptol te gebruiken om de stootvoegen links en rechts langs de steen in te slijpen en toen kon ik het vaak al met de hand er uit vegen (lintvoegen waren al uitgeslepen). Als het niet met de hand lukt, deed ik dit even met een beitel en een hamer en dan sloeg ik via de onder of bovenkant zo de voeg eruit zonder dat de steen beschadigde.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu