Welke voegenfrees?

Schadd

 • #1
Hallo allemaal, en dank alvast voor jullie hulp!

Ik heb een schuur in de tuin, waarvan de voegen aan vervanging toe zijn. Mijn idee is om de muur eerst met de hoge druk reiniger goed schoon te maken, de voegen uit te slijpen, nieuw te voegen, en vervolgens te impregneren. Ik heb al een haakse slijper, maar vraag me af wat voor een blad ik het beste kan gebruiken. Ik zie dat er speciale voegenvrezen bestaan, met verschillende diktes. Mijn voegen zijn rond de centimeter breed. Voor mijn haakse slijper zijn er geen voegvrezen van die dikte (115x10.0 zie ik nergens).

Mijn vragen zijn dus eigenlijk:
 1. Heb ik eigenlijk zo een speciale voegenvrees nodig, of kan het ook met een ander blad?
 2. Is het erg als ik gewoon een kleinere voegenvrees gebruik, en gewoon twee keer heen en weer ga? Of kan dat prima, en is dat gewoon meer werk?
Andere tips natuurlijk ook van harte welkom.
Dank
Maarten
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik zou eerst de voegen uitkappen en dan met de hogedruk reiniger reinigen. Dan is het aanhechtvlak voor de nieuwe voeg mooi schoon en stofvrij.

  Als je een voegenfrees neemt is eentje die een paar mm dunner is misschien gemakkelijker. Wanneer je de haakse slijper dan een beetje scheef houdt slijp je niet direct in de bakstenen. Er zijn voegenfrezen te koop voor 115 met diktes van 6 a 7 mm.

  Voegen kappen gaat misschien gemakkelijker. Er zijn speciale voegenbeitels voor, waar op de kop tandjes zitten, zodat de beitel niet wegglijdt wanneer je zijdelings in de voeg aan het kappen bent.

  voegbeitel.PNG
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu