Voegen van glasblokkenwand

Ronbo

  • #1
Ruim een half jaar geleden heb ik voor een kennis een glasblokken wand gebouwd als afscheiding voor het douche gedeelte. Niet zomaar glasblokken, echter een bepaald model uit Italië, zeg maar design.

Deze blokken met de bijgeleverde tweecomponentenkit gelijmd en vervolgens gevoegd met een voegmiddel van een (naam bouwmarkt verwijderd, mod) (huismerk) speciaal voor glasblokkenwanden.

Welnu, na ongeveer twee maanden begon de muur aan de onderzijde wat water door te lekken. Ik heb vervolgens alle voegen nagekeken op scheurjtes, maar geen resultaat. Hierna de voeg vloer/wand er uitgehaald het geheel opnieuw gekit en gevoegd, maar zonder resultaat.

Na veel puzzelen, water op de muur spuiten en denken heb ik het vermoeden dat de voegen hier en daar water doorlaten, echter op welke plekken is voor mij een raadsel.

Nu durf ik (designblokken) de voegen er niet uit te hakken omdat ik erg bang ben hiermee de blokken te beschadigen. Nu zit zelf te denken om alle voegen te behandelen met een waterafstotend middel (waterglas?) maar daar heb ik geen ervaring mee.

Hopelijk kan iemand mij hierin adviseren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waterglas is een corrosief middel en reageert vrij sterk met zuren, ik zou dat niet toepassen in een doucheruimte, info over waterglas zie hier.

Informeer bij een bouwmaterialenhandel naar een middel om muren mee te impregneren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu