Voegen tegels badkamervloer behandelen?

Toine62

  • #1
Ons appartement heeft overal houten vloeren (niet uit estetisch oogpunt, maar er is gewoon hout gebruikt voor de verdiepingen), ook de badkamertegels liggen volgens mij op hout. (Geen idee wat er tussen hout en tegels zit, het was al zo toen we er kwamen wonen)
Nu klagen de onderburen dat er regelmatig vocht naar beneden komt, vooral bij hun badkamerlamp en om begrijpelijke redenen willen zowel zij als wij daar snel een einde aan hebben.

Nu ben ik van plan om sowieso alles opnieuw te gaan kitten, maar wat ik me ook afvraag is of het mogelijk is dat er vocht tussen de tegels door naar beneden gaat. (Die voegen zijn poreus toch?) En dus of het verstandig is om de voegen van de tegels ook met iets te behandelen. En zo ja, waarmee dan.

En wellicht heeft iemand wel heel andere tips om het euvel te lijf te gaan(?)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alles gaan kitten hoeft geen verbetering op te leveren.
Altijd eerst de plaats vinden waar het gelekt heeft en dan de nodige maatregelen treffen is de goede manier.
Op goed geluk wat doen kost meestal veel tijd en geld en lost misschien niets op.
Kijk de voegen goed na, controleer of achter de rozetten van de kranen de boel afgekit is, ook de afvoer kan ergens lekken.

U kunt met de buren overleggen dat jullie samen in de gaten houden wanneer het lekt, b.v. een half uur na het douchen of eerder of later.
Lukt het niet de lekkage te vinden schakel dan eerst een bouwkundige in, die hebben veel ervaring.
 

Toine62

  • #3
Bedankt voor het duidelijke antwoord. Een paar kit randjes ga ik toch even doen omdat die zo te zien echt niet goed meer zijn, maar mocht het niet helpen dan gaan we inderdaad eerst eens met de buren een plan de campagne maken. Nauwgezet volgen wat wij doen en wanneer, en wanneer het wel en niet lekt bij de buren. Hopelijk komen we op die manier iets op het spoor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu