Voeg van douchebak opnieuw kitten

Okidokikluts

  • #1
Een tijdje terug zag ik dat de kitrand tussen muur en douchebak een klein beetje open stond. Dus een kitbedrijf gebeld. Die konden twee weken later langskomen. De kitter sneed de kitrand weg maar liet de vochtige restkit in de voeg zitten. Dat was niet nodig om te verwijderen. Is met een waterstofzuiger en wc papier bezig geweest en heeft toen een nieuwe kitrand tegen de oude (in de voeg) aan gezet. Is vervolg in de douchebak gaan staan en heeft de verticale voegen meteen opnieuw gekit. Na 48 uur zijn we voor het eerst gebruik gaan maken van de douche. Ik had de kraan nog niet aangezet en zag bij het instappen kleine druppels water boven de nieuwe kitrand uitkomen. Toen ik op de kitrand drukte, kwam het water er tussen wandtegel en douchebak uit. Maar we hebben garantie dus er kwam opnieuw een specialist van hetzelfde bedrijf. Hoe het kon dat er vocht achter de kitrand zat begreep hij niet. Wij eisten dat de kitrand nu goed weggehaald zou worden dus ook de natte voeg leeg en droog gemaakt zou worden. Er ontstond een discussie want dat deed men nooit. De kit die men gebruikte was zo goed, dat gaf niets als er wat vocht achterbleef in de voeg.
We zijn blijven eisen en uiteindelijk werd de voeg geheel leeg gemaakt. Wij hebben zelf een zogenaamde waterblazer, dat is een apparaat voor honden met de kracht van een bladblazer. Met die enorme warme luchtdruk is de voeg droog geblazen men had daar zelf niet iets voor want, zoals gezegd, er kan gewoon overheen gekit worden. Nu vraag ik me af, ben ik nu zo veeleisend geweest en was de eerste poging van het bedrijf pech of is het goed dat ik op mijn strepen ben blijven staan. Siliconenrubber moet toch altijd op een droge schone ondergrond worden aangebracht en niet op vochtige oude kitresten!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dit is geen eigen klus geweest, en over werk van derden doen we hier op het forum geen uitspraken.
Maar het is nu toch opgelost en je bent zelf tevreden, en dat is het belangrijkste.
 

Okidokikluts

  • #3
Oké ik begrijp de terughoudendheid. Laat ik het dan anders formuleren. Stel ik wil het in het vervolg zelf doen. Haal ik alle oude vochtige kit dan uit de voeg of snij ik m af en plak ik er een nieuwe kitrand tegenaan?
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Klussen.

  • #4
Als je met "normale" bouwmarktenkit aan de slag gaat zou ik 1) alle oude kit weghalen 2) alles goed schoonmaken 3) alles goed laten drogen (kurkdroog) 4) alles ontvetten met propylalcohol of aceton 5) dan pas kitten... maar.... ik zou wel eerst vaststellen dat alle voegen dicht zijn en geen scheurtjes vertonen.
 

Okidokikluts

  • #5
Dank je Jan.
En er bestaat geen (duurdere, professionele) siliconenkit die wel direct over een oude (vochtige) kitrand geplakt kan worden? Als ik de antwoorden lees van dit forum op vragen van mensen die dat willen doen dan lees ik standaard dat dit niet kan. Maar wie weet is er inmiddels wel een kit waarmee dit wel kan? Want je geeft zelf al specifiek aan: kit van de bouwmarkt. Dus misschien bieden andere kitten andere mogelijkheden?
 

Klussen.

  • #6
Er is kit die je zelfs onder water kunt gebruiken. Zoek maar een op polymeerkit o.i.d. dit is zowel kit als lijm. Ik zou het niet adviseren voor een normale douche of bad. Ze dichten er wel de douchegoot mee. Het vraagt ook specifieke vaardigheden om het enigzins mooi aan te brengen. Het wordt nooit zo strak als siliconenkit.
 
Laatst bewerkt:

Okidokikluts

  • #7
Ja dat weet ik, er zijn vele kitten waarmee dat kan. Maar daar gaat het hier niet om. Kennelijk ken jij geen siliconenkit die onder die omstandigheden gebruikt kan worden. Ik vermoed dat die niet bestaat. Of iemand op dit forum moet die expertise wel hebben?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu