Voegen en verloop van mozaïektegeltjes

PietJP

  • #1
Ik heb voor mijn te renoveren badkamer hele mooie mozaïektegeltjes gekocht bij de bouwmarkt. De tegeltjes zijn 3x7cm en worden geleverd in matjes van 30x30cm. Ik heb vanmiddag mijn bestelling opgehaald en nu blijkt dat de tegeltjes her en der scheef zitten op de gazen onderlaag. In de praktijk betekent dit dus dat als ze gelijmd en gevoegd worden dat je verschillende breedtes in de voegen gaat krijgen en ook een verloop in de diverse matjes; lelijk dus. Kan een goede tegelzetter hier iets mee, dus zou hij dit kunnen corrigeren of gaat dit nooit wat worden en kan ik beter voor andere tegeltjes gaan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Terug brengen en bij de tegelshop een betere (en iets duurdere) kwaliteit kopen ?
 

PietJP

  • #3
Het mozaïek is weliswaar bij de bouwmarkt gekocht maar dat was aan de prijs niet echt te merken. Ze kosten 24 euro per matje van 30x30! Ik heb dit er niet voor hoeven te betalen omdat er een leuke kortingsactie liep maar ik heb ze gekocht vanwege het feit dat ik deze echt veel mooier vond dan alle andere mozaïektegeltjes bij de tegelboer waar ik mijn vloertegels gekocht heb.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de matjes maar haaks zijn, dat is het belangrijkste, de scheve tegeltjes kunt u met een stanleymes eruit snijden en later erin plakken, het kan behoorlijk meer werk zijn, afhankelijk van de hoeveelheid scheve tegeltjes.
Tegeltjes die een klein beetje scheef staan hoeven er niet uit, na het voegen is er niets meer van te zien dat ze scheef staan.
 

PietJP

  • #5
Dus jij denkt dat het dus wel een kans van slagen heeft als het wordt losgesneden? Ik wil namelijk absoluut geen ongelijke voegen of verloop in de tegeltjes. Ik vind dat echt lelijk en zonde van de (toch wel) dure tegeltjes.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Als je voor zeker wilt gaan, gewoon terugbrengen.

Eventueel een nieuwe partij laten aankomen, misschien zijn die wel goed?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Het komt heel vaak voor, dat de tegels op de matjes niet goed recht er op zitten, of dat er tussen de tegels onderling maatverschil in zit.

Het ligt een beetje aan de soort mosaiek tegel, of dit heel erg op valt.
Als het heel strakke gerectificeerde tegeltjes zijn, zal het eerder opvallen, als met bv getrommelde natuursteen tegels.

En een goede tegelzetter, zal daar wel iets aan kunnen doen, maar niet alles.
Het is ook maar de vraag of hij daar zin in heeft, en zal waarschijnlijk zeggen, dat je andere tegels moet kopen.

Maar aangezien dat dit geen eigen klusvraag is, en je de tegels door een tegelzetter laat aanbrengen, kun je beter even met de tegelzetter zelf overleggen..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu