Voeg tussen stenen onder het raam repareren?

Bert.deJong

  • #1
Beste forumleden,

Op diverse plekken is de voeg tussen de stenen onder de ramen aan het afbrokkelen en verdwijnen. Ik weet niet of het constructief kwaad kan, maar het ziet er niet uit.

Hoe verwijder ik de oude voeg? (ik heb een Fein Multitool, zou het daar mee kunnen?)

En welk materiaal gebruik ik voor het herstel. Er is natuurlijk genoeg informatie te vinden over het herstel van voegen in de buitenmuur, maar ik weet niet of dit hetzelfde is.

Ik voeg een foto bij

20240326_084510.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit forum heeft een goede zoekfunctie. Zoek even op raamdorpelsteen.
 

Bert.deJong

  • #3
Dank je wel, ik wist niet dat dat de juiste naam was. Ik zal zoeken.
 

Bert.deJong

  • #4
Ik heb gezocht. Ik vind één antwoord, waarbij gezegd wordt dat er moet worden ingewassen met mortel en zilverzand. Op de vraag wat dan de verhouding zou moeten zijn (er worden verschillende verhoudingen genoemd) volgt geen antwoord. Kan ik gewoon Beamix voegmortel gebruiken?
En wat is een goede methode de restanten van de voeg te verwijderen?
 

Raimond

  • #5
Geen gewone voegmortel voor baksteen gebruiken. Voegmiddel voor tegels zou wel kunnen. Ik heb het zelf met zilverzand gedaan. Verhouding = 1 deel cement, 4 delen zilverzand. Verwijderen voegen kan het voegenkrabber, kleine oude schroevendraaier, multitool, etc. Het ziet er uit alsof het er zo uit valt.

Belangrijker: zitten ze niet los? Als dat zo is kan je ze het beste helemaal verwijderen, vastzetten met gewone mortel en dan afvoegen. Doe je dit niet, dan heb je binnen de kortste keren weer problemen.
 

Bert.deJong

  • #6
Hallo Raymond, bedankt voor je reactie, daar kan ik wat mee. Volgens mij zitten ze niet los, maar dat ga ik nog even goed controleren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu