Vochtproblemen balkon

MdeJongh

  • #1
Hi alle!

Redelijk nieuw hier maar de afgelopen jaren stil mee gelezen op dit forum!
Zeker tijdens de verbouwing van onze woning voor tips. Waarvoor dank.

Vandaag even een berichtje omdat ik met vochtproblemen zit van ons balkon..
Dit is het balkon:
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.11.jpeg

Zowel links als rechts als in het midden op de foto heb ik vochtproblemen. Ik zal ze alle drie 1 voor 1 laten zien.

Water loopt niet weg:
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.14.jpeg

Wanneer het regent hoort het water rechts door de afvoer te lopen. Dit is helaas niet het geval want er is niet genoeg afschot naar de afvoer. Hierdoor blijft er water staan op het lood, precies in het midden. Het gevolg is dat hier dus lang water staat wat alleen weg gaat door te verdampen. Het lekt niet maar vervelend is het wel.
Mijn vraag: hoe kan dit opgelost worden? Kan ik zelf een afschot maken richting de afvoer?

Afvoer lekkage:
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.13.jpeg

Bovenstaande foto is de afvoer. Eerder heb ik, tevergeefs, geprobeerd met rubberseal de lekkage naar beneden (foto komt) te verhelpen. Dit heeft niet geholpen. Het lijkt alsof het water lekt langs de afvoer.
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.12 (4).jpeg

Dit is als je het roostertje weg haalt.
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.12.jpeg

Dit is onder het balkon.
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.12 (1).jpeg

Dit is als je de afvoerpijp verwijderd. Zoals je ziet lijkt het dus alsof de afvoer/doorvoer (ik heb geen idee hoe je dit noemt?) niet goed afsluit. De vorige eigenaar heeft lange tijd een "open" afvoer pijp hieronder gehad waardoor de muren constant nat bleven. Dit is momenteel niet meer het geval (en gaat opnieuw gevoegd worden) waardoor het dus lijkt alsof het langs de afvoer/doorvoer loopt.
Mijn vraag: hoe moet ik deze lekkage oplossen? Moet ik de afvoer/doorvoer verwijderen? Een nieuwe aanschaffen en opnieuw installeren? En zo ja; hoe bevestig ik deze? Want de huidige sealen met rubber seal heeft dus niet geholpen. En waar koopt men deze? Ik heb me scheef gezocht op internet maar geen idee waar ik naar zoek.

Vochtprobleem in de hoek
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.12 (3).jpeg

Zo en wanneer je denkt dat dat het is met dit fantastisch balkon... Dit is de muur aan de andere kant! :)
Hier lijkt vocht door te slaan maar ik heb werkelijk geen idee hoe. Dit is aan de bovenkant:
WhatsApp Image 2022-02-16 at 20.00.13 (1).jpeg

Hier dacht ik dat er water in dat kuiltje bleef staan en zo langzaam doorsloeg naar de onderkant. Hier ook rubberseal aangebracht. Dit loste het probleem tijdelijk op maar sinds kort slaat het vocht weer door. Iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn en wat ik eraan kan doen?

Oef.. 3 problemen. 3 vragen. Begrijp dat het er veel zijn maar zit met de handen in het haar en kan niet tot een oplossing komen op mezelf.

Ik hoor graag jullie tips en inzichten hierover!

Met vriendelijke groetjes,
Michel.
 

MdeJongh

  • #2
Bump. Niemand een idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Heb je de ingegoten bak goed gecontroleerd op scheuren. Als het materiaal waarmee die bak in de betond is ingegoten door ouderdom poreus wordt en het gaat vriezen zou die bak kunnen scheuren.
Ook het product waarmee de bak is ingegoten heeft een einde levensduur.

MdeJongh schreef:
Hier ook rubberseal aangebracht. Dit loste het probleem tijdelijk op maar sinds kort slaat het vocht weer door.
Dat is een reden waarom ik niet zo de behoefte heb om te reageren. Pak iets goed aan zodat je weer jaren vooruit kan. Ja sorry hoor.
 

MdeJongh

  • #4
Hi WGB,

Bedankt, ongeveer, voor je reactie.
Denk dat je hier gehaast naar een conclusie springt maar goed. Toendertijd leek me dat een goede oplossing als ik keek naar het probleem met mijn kennis en het product mocht geloven. Aldoende leert men. Daarom ben ik nu ook hier omdat ik niet verder kom met mijn kennis.

Heb de bak helemaal geïnspecteerd maar kan geen scheuren vinden. Er lijkt geen lijm of dergelijke de bak in het beton te houden. Indien ik de bak los en verwijderd krijg; wat voor materiaal is geschikt om zoiets waterdicht te monteren?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ja ik heb ook niet een twee drie de juiste oplossing, helaas omdat ik zelf al over de datum ben weet ik dat dit soort producten meer beloven dan ze waar kunnen waarmaken.
Echter ook dat het vervolg wat lastig gaat worden met die bitumen meuk.
Daardoor eigenlijk ook geen goede oplossing. Deze bak eruit hakken en een wat anders als oplossing de vraag blijft hoe en waarmee en dan iets van PVC in de beton hangen en de overgebleven ruimte vullen met ???? om de ruimte waterdicht met de beton aangesloten te krijgen.
Graaf zelf op het internet en zie je iets kom dan terug op het forum, wat vinden jullie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu