Vochtprobleem keuken - schimmel in de kastjes

Creafee

  • #1
Wij hebben onze keuken in 2015 gekocht bij [niet relevant voor de vraag - mod] en door hun ook laten plaatsen. Hierbij hebben ze wat aanpassingen moeten doen aan de aanvoer en afvoer van het water, maar geen extra gaten moeten maken etc. Wij hebben ervoor gekozen een granieten aanrechtblad te nemen. We hebben een l-vormige keuken Waar hij de korte poot onder het raam valt met een spoelbak en gewone kraan. De vaatwasser staat in het lange gedeelte van de L haaks op de spoelbak. Nu hebben wij bij de gehele onderkant van de keuken condens vocht. Dit is te voelen aan de onderkant van houten balkjes waar het blad op rust. Zo erg dat er schimmel nu in de kastjes staat. We zijn zelf al aan het zoeken geweest naar de oorzaak: vocht door de buitenmuur? Deze opnieuw gevoegd en waterdicht gemaakt. Condens door temperatuurschommeling bij het raam? Opnieuw gekit. Ventilatieproblemen? Plint weggehaald. Condens door de temperatuurschommeling van de spoelbak? Isolatielaag aangebracht. Van de zomer leek het even goed te gaan maar nu bij thuiskomst na 2 weken vakantie is het vocht weer terug. Wij dachten misschien dat de vaatwasser nog een rol kon spelen, maar deze is dus 2 weken niet gebruikt en toch zit er vocht. Wie heeft er voor ons nog ideeën? Want wij worden hier ernstig radeloos van!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Van welk jaar is de woning? Kruipruimte? Gaan er buizen door de begane grond vloer?
Oppervlakken waar lucht kan condenseren en dat met de huidige temperaturen? kan je de luchtvochtigheid is gaan meten.

De keuken staat met pootjes op de vloer. Op 15 cm ligt de bodem van de kastjes vervolgens zo'n 70 cm openruimte daarop ligt het granietenblad. Ongeveer.

Ik neem aan dat je de vaatwasser niet open zet om de vaat sneller te drogen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat ik me bedenk, het is vreemd maar in theorie is de temperatuur boven het aanrecht blad lager dan de temperatuur in de kastjes en waarschijnlijk is de luchtvochtigheid in de kastjes ook wat hoger. Hebben jullie iets van lucht behandeling.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Heb je soms ook een boiler in het aanrecht kastje?

en of een inlaatcombinatie.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Nou zeg, jij bent echt ernstig radeloos.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Lekkage is uitgesloten?

Haal de plint eens weg. Het vocht moet snel verdwijnen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #7
Vaatwasser eens uitbouwen , ook op vakantie loopt de afvoerslang langzaam leeg.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
@TS reageerd nog niet snel.

een boiler die in het aanrecht kastje zit en opwarmt en dan lekt maar door de hitte dan weer het water laat verdampen zodat er condens in je aanrecht komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu