Vochtige trapkast

AmandaG

  • #1
Vorig jaar hebben wij op dit forum advies gevraagd m.b.t. een vochtige kruipruimte.

Wij hebben het advies opgevolgd om een frame te maken onder de watermeter om het vocht tegen te houden omhoog te trekken.
Bijna een jaar verder en het continu in gaten te hebben gehouden, is het ons opgevallen dat vooral het cement bij de buitenmuur nat blijft en de andere wanden een stuk droger.
Ook het nieuwe stuk hout heeft aan 1 kant donkere plekken gekregen.

Er staat een grote vochtvreter in de kast. Deze heeft de afgelopen 6 maanden evenveel vocht opgevangen als dat er normaal in 2 maanden werd opgevangen zonder frame dus echt een verschil.
We gaan het vinyl dat over het cement ligt vervangen en een rooster in de deur plaatsen (50x8cm) om de ruimte nog beter te ventileren.

Maar omdat papieren/kartonnen artikelen toch snel vochtig blijven worden(denk aan inpakpapier dat er 2 dagen in heeft gestaan, wel precies aan de vochtige kant...) en het vocht echt van die ene kant af lijkt te komen (kijkende naar het vocht op de plank en op het frame), zijn er wellicht nog tips om dat te verminderen/aan te pakken?

IMG_20210526_102458.jpg IMG_20210526_102432.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die mantelbuizen zijn deze niet afgestopt. Daar kan best veel vocht uitkomen. Ik zou daar gewoon plastic ala boterham zakjes in proppen.
Als er een kruipruimte aanwezig is moet die KOMO zak aan de wanden afsluiten.
Er kan teveel vochtige lucht uit de kruipruimte ventileren en alles wat van steen is is in de ruimte te koud.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu