Vochtige plekken op gestucte wand in badkamer

HsbBouwer

  • #1
Ik was benieuwd of er iemand bekend was met het probleem waar ik nu mee zit.

Wij hebben een tijdje geleden een dakkapel geplaatst om een slaapkamer en de badkamer te vergroten. Nu is de slaapkamer afgerond en zijn we bezig in de badkamer.
Het idee is om de wanden compleet af te werken met beton cire. Nu zijn alle leidingen al gelegd en is de dakkapel afgewerkt met groen gips. Als onderlaag voor het beton cire word cementgebonden stuc aangeraden ivm de hechting. Dit heb ik besteld en erop gesmeerd, het ging hier om een stuc met 2 componenten, een 20kg zak met een 10L jerrycan erbij om het mee aan te maken. Mr elastic heet het, een elastische uitvlakmortel.
Ik doe dit voor het eerst dus het was even lastig om alles goed en netjes te krijgen maar uiteindelijk zat het er strak in. Dit heb ik zaterdag gedaan en nu wilde ik vanvond een ander deel gaan doen maar nu zag ik allerlei plekken. Lijkt haast lekkage en voelt ook koud en vochtig aan maar het zit ook op allerlei plekken waar geen vocht komt en al helemaal geen leiding zit.
Bij de kraan zou ik mij enigzins kunnen voorstellen dat er iets lekt maar dat heeft lang open gestaan tot het stucen aan en heeft tot nog toe geen problemen gegeven.

Is er iemand die mij kan vertellen wat dit is en of dit evt op te lossen is? Want op deze manier ga ik er geen beton cire op smeren.
20211108_225914.jpg
20211108_230002.jpg

20211108_225751.jpg
20211108_225850.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als het op die plekken dikker opgezet is, dan kan het stukwerk daar nog niet helemaal droog zijn.
Maar lijkt inderdaad wel ook wel op een lekkage bij de kranen.
Zitten die doppen wel goed vast gedraaid.

En nog een andere tip:
Als je op de gestukte muren beton cire wilt aanbrengen, dan zul je ze toch echt spiegel glad moeten zetten.
Zoals het er nu uit ziet wordt dat straks niks.
Elk krasje, streepje, bultje of deukje zie je straks terug.
Het moet net zo glad zijn als een glasplaat voor het mooiste eindresultaat.
 

HsbBouwer

  • #3
Ik heb nu ardex gehaald wat stukken strakker te smeren is. Op het moment dat dit droog is wou ik het daarmee overzetten. Het deel wat nog moet doe ik daar ook gelijk mee dus is het resultaat ook veel strakker.
Ik wacht het vocht wel af. Voor zover ik kan en kon zien is de kraan droog dus moet het uit de stuc komen maar dat is wel erg plaatselijk dan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als de muren aan de andere kant door de lucht van buiten worden afgekoeld zou het ook condens kunnen zijn. Er is neem ik aan water gebruikt dus de luchtvochtigheid van binnen is hoger.
 

HsbBouwer

  • #5
Dat het een tijdje vochtig is snap ik nog wel, wat ik apart vind is dat het zo plaatselijk is. Eigenlijk alleen op de hoeken en bij de kraan. Ik laat het een tijd drogen en zal dan kijken of het beter wordt.

Hoe snel zou ik hier overheen kunnen stucen? Wachten tot het helemaal droog is of gewoon direct smeren?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat weet ik niet maar wat ik wel weet dat delen van een wand meer of minder poreus zijn. Dus die plekken blijven langer meer water bevatten.
In huis een ventilator over laat deze naar die plekken blazen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu