Vochtige plek op de buitenmuur

OverSoft

  • #1
Wij hebben 2 weken geleden de sleutel van ons nieuwe huis in ontvangst mogen nemen. Feest natuurlijk!

Nu komen we een paar dingetjes tegen, wat je natuurlijk altijd hebt bij de aankoop van een huis en de meeste hebben we al opgelost, maar we weten niet goed waar we hier mee moeten beginnen.

Op de buitenmuur hebben we een vochtige plek zitten.
De plek zit er nu in ieder geval al een aantal dagen, ik durf niet te zeggen of deze er al langer zit.



Achter deze muur zit het toilet van de benedenverdieping en onder de 2e tegel van links loopt het riool naar buiten. De plek lijkt niet veel te veranderen, hij breidt niet uit, hij lijkt enkel af en toe donkerder te zijn dan andere momenten (maar dit kan ook puur optisch zijn i.v.m. de lichtval). Ook is de plek niet drijfnat, maar hij is wel vochtig.

Boven deze plek zit een klein afdakje welke doortrekt de hoek om naar de voordeur, maar dit lijkt me niet het probleem aangezien het dan over een groter gedeelte van de muur zou moeten zitten.

Morgen komt de rioolinspectie met camera om te kijken of ons riool vanaf het toilet naar de straat goed is (dit omdat het toilet niet altijd goed wegloopt, de verkoper van het huis heeft ons verzekerd dat dit aan het ontwerp van het toilet ligt, wat best zou kunnen aangezien op de badkamer op de eerste verdieping hetzelfde toilet zit en die loopt even hard weg).

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen veroorzaken?
 

InstallateurRdam

  • #2
Ik denk dat je er morgen met de camera inspectie antwoord op krijgt....

Gr robin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu