Vochtige plek op buitenmuur

Klusserik-2019

  • #1
Goedenmorgen klussers,

Bij mijn woning heb ik last van een vochtige plek op mijn gevel.
In het voorjaar 2018 heb ik mijn spouw laten vullen met Supafill vlokken. Van tevoren heeft het bedrijf met een endoscoop de spouw gecheckt. Ze hebben de muur niet gecheckt bij de locatie waar ik nu een probleem heb.
Voordat de spouw was gevuld heb ik ook weleens een vochtige plek daar gezien, maar toen heb ik er niet aan gedacht om de oorzaak op te zoeken.
Ik verwacht omdat nu de spouw is gevuld, dat er geen luchtcirculatie is en dat daardoor, door vervuiling in de spouw een koudebrug is ontstaat.
Ik kan mij wel zo voorstellen als iemand een kozijn + raam plaatsen en je breekt daar de muur dat er puin en troep in de spouw valt. Bij weinig kennis over constructies en werking hebben ze de troep laten liggen. Door deze troep ontstaat die koudebrug. Lijkt mij
Dit weekend ga ik met een endoscoop zelf de muur inspecteren waar het vochtig is. Ik hoop dat ik dan zie dat de spouw vervuild is. Ik hou jullie op de hoogte.
Een optie is om een aantal bijenbekken in de stootvoegen te plaatsen voor (extra) luchtcirculatie.
Een betere optie is om de spouw schoon te maken.
Is het een idee om ander het maaiveld, ca. 10cm daar de gevelstenen eruit te breken. Een stuk of 3 en dan met een stofzuiger de spouw leeg te zuigen.
En andere optie is, om vanaf binnen de muur open te breken. Een voordeel is dat daar precies een verwarming is, ik kan daar een gat zagen van 300 x 300mm.. spouw leeghalen, isoleren, muur dichtzetten, stucen, sauzen en verwarming teurghangen.

Wat denken jullie ervan?

aanvulling 11:18uur;
de ventilatieroosters in mijn gevel, die zijn voor luchtcirculatie kelder. dit staat niet in de verbinding met de spouw.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zou jij daar deze winter zoiets achter je radiator willen aanbrengen. Doel is deze producten zijn dampdicht dus zal er minder vocht wat in de warmtestroom zit naar buiten gaan en de temperatuur zal daar ook van invloed zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu