Vochtige kelder - kalk komt van de muren

Jvermeer

 • #1
Mijn kelder is vochtig, in de zin dat het kalk van de muren komt (gaat 'schuimen'). Er staat geen water op de (betonnen)vloer, maar heb dus wel het idee dat ie niet waterdicht is.

Is hier iets aan te doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Hoeveel wenst u er aan te besteden ?

  (Bijna) alles valt op te lossen, maar sommige dingen zijn niet rendabel.

  U kunt bijvoorbeeld de kelder blootgraven en de muren beplakken met bitumen, er een drainage langsleggen etc.

  Maar wordt de kelder wel goed geventileerd ?
   

  Jvermeer

  • #3
  Besteding vind ik lastig te zeggen, geen idee wat de diverse oplossingen kosten. Ik wil graag een dermate droge kelder dat ik er zonder problemen zaken koel en niet te vochtig op kan slaan. Het is niet zozeer de ruimte, alswel de temperatuur van de kelder waar het me om te doen is (voor opslag van wijn, groenten/fruit, etc).

  De kelder (1.5*3 meter) wordt prima geventileerd met raampjes op maaiveld. Het lijkt er echter op dat er toch grondwater door de muur komt, want na vorige week (veel regen) stond er op 2 plekken een plasje water.

  Betonnen muur en vloer. Afgraven lijkt me geen optie...?
   

  -stuffie-

  • #4
  Ik was laatst bij iemand aan het klussen, en daar hadden ze allemaal gaten in de muur geboord om er vervolgens spul doorheen te spuiten. Weet niet wat precies, maar het werkt wel. Dit waren dan wel stenen muren. Het waren meer dan honderd gaten (die ik dus dicht moest stucen, want dat doen ze niet).
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu